Vredna donacija Fondacije „Osmeh na dar“ mitrovačkoj bolnici

12. February 2020.
Tokom jučerašnjeg dana Dečijem odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica je svečano uručena vredna donacija – 4 bolesnička kreveta sa dušecima, ukupne vrednosti nešto preko 203.000,oo dinara.
donacija-1-e1581501486918-715x400
Fotografija preneta sa portala Ozon.rs

Sredstva su obezbeđena tokom novogodišnje akcije Osmehov festival lampiona u Novom Sadu, a akciju je sprovela humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ iz Beograda, koja se od 2009. godine u kontinuitetu bavi pružanjem pomoći ugroženim grupama, kao i promocijom kulture, obrazovanja i aktivizma među mladima.

„Ovoga puta, aktivisti fondacije izrazili su nameru da deo prikupljenih sredstava na novogodišnjem humanitarnom događaju bude opredeljen za opremanje Dečijeg odeljenja mitrovačke bolnice i to za kupovinu bolničkih kreveta“ – izjavila je za medije Sonja Mrkić, predstavnica fondacije i dodala, da je drugi deo sredstva namenjen za pomoć dečijem odeljenju bolnice u Somboru i da ovo nije kraj njihovog humanitarnog rada – u pripremi je uskršnja akcija, u kojoj će deo novca takođe biti usmeren na pomoć pedijatrijskom odeljenju u Sremskoj Mitrovici.

Posebno zadovoljstvo ovom vrednom donacijom izrazila je načelnica Dečijeg odeljenja dr Ljiljana Bančević i tom prilikom naglasila da ovakva vrsta pomoći mnogo znači, u smislu obnove posteljnog fonda, jer se ovde leče pacijenti iz celog Srema, od rođenja do 18 godine života, a samo tokom protekle godine, ovde je lečeno preko 1000 najmlađih pacijenata. Dr Bančević je još rekla da je donacija dobrodošla jer će u mnogome doprineti boljim uslovima lečenja i boravka dece u odeljenju.

U ime mitrovačke bolnice, zahvalnicu fondaciji „Osmeh na dar“ uručio je direktor dr Živko Vrcelj i zahvalio na vrednoj pomoći koju su ovi mladi ljudi obezbedili i usmerili na adresu mitrovačke bolnice i dečijeg odeljenja. Dr Vrcelj je u razgovoru sa predstvanicima fondacije posebno pohvalio želje i požrtvovanost mladih da pomažu drugima, jer time pokazuju jednu lepšu i humaniju stranu mladih i svakako su odličan primer drugima kojim vrednostima se treba okrenuti, na sopstveno ali i zadovoljstvo celokupne zajednice.

Članak je prenet sa portala Ozon.rs.

Click