Učenici gimnazije “Stefan Nemanja” organizuju humanitarnu predstavu, sav prihod za decu ranjenu u Duboni i Malom Orašju (VIDEO)

10. May 2024.
Učenici beogradske gimnazije "Stefan Nemanja" organizuju humanitarni mjuzikl pod nazivom "Lotrek" a sva sredstva koja prikupe na taj način biće donirana deci ranjenoj u masakru u Duboni i Malom Orašju. Premijera ovog mjuzikla biće održana 13. maja u Akademiji 28, sa početkom u 19 časova.
viber_image_2023-12-19_14-13-40-007-1-1280x852-1
Foto: Privatna arhiva

Autorka: Bobana Ćevriz, Izvor: Blic

Karte su već u prodaji. Cena karte nije određena već funkcioniše po principu koliko je ko u mogućnosti da plati.

Učenici gimnazije “Stefan Nemanja” sami su došli na ideju da učine humano delo i organizuju humanitarni mjuzikl kako bi pomogli deci ranjenoj u masakru u Duboni i Malom Orašju.

„Jako sam ponosna, ali i čitava škola, na naše učenike zbog ove inicijative. Učenici su ušli u ovaj projekat punog srcem i angažovali se maksimalno. Njihova ideja je bila da se pomogne deci koja su preživela taj nemili događaj, a čije lečenje traje i danas, godinu dana posle. Dosta sredstava koja su ranjeni dobili, već su iscrpeli, a lečenje još uvek nije završeno, tako da im je svaka finansijska pomoć važna. Zbog toga pozivam sve koji mogu da nam se pridruže u ponedeljak i da onima kojima je potrebno, pomognemo zajedno. “, rekla je za “Blic” menadžerka škole Aneta Pavlica.

 

 

Ovo nije prvi put da učenici ove gimnazije pokazuju brigu o zajednici u kojoj žive. Humanitarne akcije u ovoj školi su tradicija.

 

Tekst je prenet sa portala Blic.

Click