Srpski filantropski forum dobitnik priznanja „Dobročinitelj“

31. March 2023.
Srpski filantropski forum dobitnik je priznanja „Dobročinitelj“ za najodgovornije kompanije i organizacije u Srbiji, koje je svečano uručeno u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ koju već četrnaest godina organizuje udruženje „Moja Srbija“ u saradnji sa Centrom potrošača Srbije.
03302023.mojizbordobrocinitelj-0986

Cilj akcije Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna. Takođe, cilj je podsticanje kompanija koje posluju u Srbiji da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

„Srpski filantropski forum je u protekle tri godine napravio veliki iskorak kada je reč o prikupljanju i distribuciji pomoći u ukupnom iznosu od preko 300 miliona dinara.

Najveći deo je realizovan u okviru Nacionalnog dana davanja, ali i u okviru Novogodišnje humanitarne bašte. Pored podrške građanima i institucijama u Srbiji, Srpski filantropski forum je vodio i humanitarne akcije za postradale u zemljotresu u Hrvatskoj, za pomoć građanima Ukrajine, kao i za postradale u zemljotresu u Siriji i Turskoj.

Upravo u poslednje tri godine, zahvaljujući i članstvu SFF u drugim društveno odgovornim kompanijama i fondacijama, Koalicija za dobročinstvo, Srbija je na Svetskom indeksu davanja napravila najveći skok, sa 125. mesta, prvo na 48. pa na 27. Još više ćemo se posvetiti radu u lokalnim sredinama i širenju kulture dobročinstva i filantropije u svim segmentima društva“, rekao je primajući priznanje Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma.

Pored Srpskog filantropskog foruma, dobitnici priznanja Dobročinitelj 2023, za društveno odgovorne aktivnosti tokom 2020, 2021. i 2022. godine su: Delhaize Serbia, Lidl Srbija, Nestle Adriatic S, Dunav osiguranje, dok su Zahvalnice dobila udruženja Banka hrane Vojvodina, GEA, Jedan posto, Na pola puta i Predškolska ustanova „Stonogica”, koje su se posebno istakle svojim odgovornim akcijama u prethodnom periodu.

Zlatnu plaketu Dobročinitelj, na osnovu glasova prethodnih dobitnika Zlatne plakete, dobila je Fondacija „Alek Kavčić”.

Click