SOS Dečija sela Srbija pokrenuli su dve akcije za prikupljanje novca za svoje korisnike

26. May 2020.
Fondacija SOS Dečija sela Srbija od osnivanja 2004. godine brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja.
PIC 1

U proteklih 15 godina  pružili su dom za preko 150  dece iz cele Srbije u SOS Dečijem selu u Kraljevu, i razvili i druge programe, kroz koje poboljšavaju uslove za život stotinama dece u porodicama koje su u riziku da ostanu bez svoje biološke dece, kao i mladima koji su odrasli bez roditeljskog staranja kroz pomoć u obrazovanju i pri zapošljavanju. Kroz tri centra za podršku porodici u Beogradu, Obrenovcu i Nišu pomogli su da više od 750 porodica i skoro 2500 dece žive bolje i srećnije živote.

Kroz centar “Jaki Mladi” u Beogradu pomogli su da skoro 400 mladih dobije adekvatnu karijernu pomoć i pronađe zaposlenje. Posle zemljotresa u Kraljevu, velikih poplava i tokom izbegličke krize od 2015. godine, uz pomoć donatora, obnovili su škole, kuće, obezbedili urgentnu materijalnu, psiho-socijalnu i edukativnu pomoć, za preko 100.000 dece i mladih pogođenih krizama.

Početkom maja, SOS Dečija sela Srbija pokrenuli su dve akcije za prikupljanje novca za svoje korisnike i mi vas pozivamo da ih podržite.

Građani na teritoriji Beograda su uz aprilske račune JKP „Infostan tehnologije”, dobili uplatnicu sa instrukcijama i molbom za donaciju SOS Dečijim selima Srbija. Račun za uplatu donacija je 160-373368-31, poziv na broj 01-16/2020.

Takođe, uputili su i apel preko platforme za grupno finansiranje www.donacije.rs i pridružili se grupnoj akciji za podršku svima koji su pogodjeni Covid 19 krizom. Sredstva su za podršku 120 socijalno ugroženih porodica u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, i sav novac sakupljen u toku ove akcije biće upotrebljen za kupovinu paketa hrane i sredstava za higijenu za porodice kojima je pomoć hitno potrebna.

Možete im pomoći  uplatom donacije na linku https://www.donacije.rs/projekat/decija-sela-covid19/ ili slanjem SMS poruke na broj 7300.

Organizaciji SOS Dečija sela Srbija, vaša pomoć je potrebnija nego ikada, a novac koji prikupe iz ovih akcija upotrebiće za pomoć stotinama dece o kojima brinu kroz sve svoje programe.

Click