Solidarnost sa ugroženima na Donacije.rs

26. March 2020.
Da bi pomoć i podrška ugroženima koronavirusom i vanrednim stanjem stigla gde treba, brojne neprofitne organizacije i neformalne grupe širom Srbije rade posvećeno, ali im je neophodna podrška svih nas.
covid19-donacije-rs-visual

Catalyst Balkans, neprofitna organizacija koja stoji iza domaće crowdfunding platforme Donacije.rs, lansirala je danas poseban sajt na adresi covid19.donacije.rs preko kojeg svako može da donira online za pomoć ugroženima.

COVID-19 je preko noći promenio život i način funckionisanja celog društva. Zdravstvene i indirektne posledice virusa i vanrednog stanja po naše zajednice, a posebno najugroženije građane, trenutno su nesagledive.

U ovom trenutku, na covid19.donacije.rs su aktuelne četiri kampanje, koje građani i kompanije mogu podržati:

  • Opšti apel koji služi prikupljanju sredstava za urgentno reagovanje i isporuku hrane, medicinskih, higijenskih i drugih potrepština ugroženim građanima,
  • Kampanja za nabavku 1.000 higijenskih paketa za socijalno ugrožene porodice, koju vodi Fondacija Ana i Vlade Divac,
  • Kampanja za nabavku 500 paketa pomoći beskućnicima u Beogradu, koju vodi udruženje ADRA,
  • Kampanja za proizvodnju 6.000 maski za zdravstvene radnike na jugu Srbije, koju vodi Džedajski pokret iz Niša.

Neprofitne organizacije i neformalne grupe koje demonstriraju jasnu potrebu, hitnost situacije, kapacitet za urgentnim reagovanjem i transparentnost, mogu da lansiraju svoje kampanje.

Za informacije o svim tekućim i novim kampanjama posetite covid19.donacije.rs i podržite organizacije širom Srbije u ovoj borbi.

Click