Sigurna kuća u Somboru šije maske za svoje sugrađane

30. March 2020.
Zahvaljujući dobroj saradnji sa IDC, Sigurna kuća Sombor potpisala je Sporazum  2017. godine. Kao donaciju od IDC Sigurna kuća je dobila profesionalne šivaće mašine.
20200328_094235
Foto: Sigurna kuća Sombor

Danas, u doba borbe protiv Korona virusa, prepoznali su da je pravi trenutak za pokazivanje humanosti koji je težak za sve naše građane.

Dobra saradnja sa privrednim sektorom, koju je Sigurna kuća iz Sombora imala u proteklom periodu,  poklopila se i sa društveno odgovornom politikom „S leasinga Srbije“, koja im je obezbedila materijal za šivenje maski.

Tada su pozvali sve zainteresovane građanke Sombora da se priključe akciji šivenja maski za sve građane RS, pored sadašnjih i bivših korisnica Sigurne kuće.

Nakon dva dana osposobljavanja mašina i probnog rada, u petak, u prostorijama Sigurne kuće u Somboru završene su sve pripreme i pokrenuta je probna proizvodnja zaštitnih maski. U nedelju je svih 5 mašina za šivenje bilo u punom pogonu, zahvaljujući hrabrim volonterkama iz Sombora i korisnicama Sigurne kuće, koje su se brzo odazvale na apel.

Kako bi obezbedili što veću količinu besplatnih maski, pozvali su sve humane sugrađanke zainteresovane za rad od kuće da im se jave, jer su u prilici da na bezbedan način organizuju dopremanje krojenog materijala i odvoz gotovih maski sa kućnog praga.

Iz Sigurne kuće Sombor se još uvek se trude da obezbede dovoljan broj volonterki i novčanih sredstava da plate humane žene koje su odvojile vreme i podelile svoje znanje u okviru akcije „Made in Sombor“.

Tim povodom, pozivamo kompanije koje suspremne da podrže akciju i pomognu Sigurnoj kući Sombor omoguće nabavku i dostavu obroka za korisnice i volonterke kako bi proizveli dovoljan broj maski.

Kontakt Sigurne kuće Sombor za podršku:

sigurnakuca.sombor@gmail.com

tamarasavovic1207@gmail.com

062 787 375 i 069 554 66 71

Foto: Sigurna kuća Sombor
Foto: Sigurna kuća Sombor

 

Click