Radionice osnaživanja žena iz Sremske Mitrovice i okoline

3. February 2020.
U okviru projekta „Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa“ od 31. januara do 2. februara u prostorijama Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga održane su celodnevne besplatne radionice ličnog razvoja.
Radionice SM 2

Ciklus radionica pohađale su žene iz Sremske Mitrovice, Laćarka, Manđelosa, Pećinaca i Grgurevaca, a cilj edukacije je osnaživanje i ohrabrivanje žena na aktivno učešće u tržištu rada, pokretanje sopstvenog biznisa ili pronalazak posla.

Prvog dana susreta održana je radionica „Veštine za traženje zaposlenja i pokretanje sopstvenog biznisa“ koju su vodili iskusni treneri Uglješa Atanacković i Sandra Savanović. Polaznice su imale priliku da izvrše izbor i testiranje poslovne ideje, ali i da nauče kako da napišu radnu biografiju, konkurišu za posao i pripreme se za intervju sa potencijalnim poslodavcem. Narednog dana, uspešno su savladale osnove poslovne komunikacije, dok je poslednji segment obuke bio usmeren na prikupljanje sredstava za poslovanje udruženja ili sopstvenog biznisa koji je vodio mentor Sreten Vranić.

Po završetku radionica, polaznicama su predstavnici Fonda B92 uručili sertifikate, kao potvrdu o učešću i uspešnom pohađanju istih. Do kraja 2020. godine radionice ličnog razvoja namenjene ženama biće održane i u Pančevu, Valjevu, Kruševcu, Zaječaru, Somboru i Beogradu.

Projekat sprovodi Fond B92, a podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira Evropska unija.

Click