Privrednici kao pozitivan primer brige o životnoj sredini

6. December 2019.
Kompanija “Eliksir Zorka” priključila se akciji “Pluća grada Šapca” donirajući oko 500 stabala koja su zasadili radnici “Eliksira”, mališani iz Predškolske ustanove “Naše dete” i studenti Visoke tehnološke i medicinske škole strukovnih studija u Sava parku.
Sadnja_stabala1
Fotografije: Agencija Vis Verbi

Na lokaciji nekadašnje deponije, u blizini šabačkog Starog grada, koji se poslednjih meseci infrastrukturno oprema, u okviru projekta Savapark, posađene su biljke stare od tri do pet godina, odnegovane sadnice lišćara – topole, breze, jasena, liriodendrona, likvidambara i drugih.

– Na ovaj način “Elixir Zorka” potvrđuje da je partner zajednice u svim akcijama koje su na dobrobit naših sugrađana. Veliko nam je zadovoljstvo što su sa nama i deca iz šabačkih vrtića, sa kojima želimo da radimo na poboljšanju kvaliteta vazduha i zaštiti životne sredine. U skladu sa tim “Elixir Zorka” će do kraja godine ugraditi demister u završni emiter fabrike, što će doprineti smanjenju emisije štetnih materija. U narednom periodu radićemo aktivno na daljem unapređenju procesa svog rada, pa ćemo u narednoj godini ugraditi i dodatni predispirač gasova, što je dodatnih oko 1,2 miliona evra. Na taj način, ali i kroz ovakve akcije pokazujemo spremnost da radimo u partnerstvu sa lokalnom zajednicom, na korist svih građana u sredinama u kojima radimo – kaže Milan Stošić, zamenik direktora društva Elixir Zorka Mineralna đubriva Doo.

Akciju “Pluća grada Šapca” na predlog Privrednog saveta, realizuju grad Šabac i privrednici koji posluju u gradu.

-Kao porodična i društveno odgovorna kompanija, rado učestvujemo u poboljšanju uslova života u našem gradu. Našu inicijativu su podržali i najmlađi, jer ulaganje u decu je ulaganje u budućnost – istakla je u ime porodice Popović, Ruža Popović.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović podržao je inicijativu ozelenjavanja površina i rekao da je to pokazatelj brige o životnoj sredini.

-Pozitivno je kada privrednici žele da učestvuju u ovim aktivnostima, i kada ideje poteknu od njih, što dokazuje da je Šabac ozbiljan grad i brine o važnim stvarima, kao što je životna sredina. Namera nam je da imamo najviše zelenih površina po glavi stanovnika, a projekat Sava park koji dobija obrise je upravo deo te namere.

Tekst je prenet sa portala Glas Podrinja.

Click