Prikupljeno skoro 40.000 evra za pomoć Turskoj i Siriji

10. February 2023.
Srpski filantropski forum, zajedno sa udruženjem Svetionik iz Novog Pazara, pokrenuo je akciju solidarnosti sa stradalim građanima Turske i Sirije.
Turkey Syria Earthquake
Volonteri dele pomoć u Antakiji, Turska. Foto: Beta-AP Photo/Khalil Hamra

Više od 120 pojedinaca i kompanija je doniralo skoro polovinu planirane sume koja iznosi 10.000.000 dinara, a najviše je donirala Eliksir Fondacija koja je obezbedila 30.000 evra za pomoć žrtvama zemljotresa. Privredna komora Srbije je pozvala kompanije da se uključe u ovu humanitarnu akciju, kao što je i pre dve godine kada su prikupljana sredstva za zemljotres u Hrvatskoj, a potom i za pomoć narodu Ukrajine.

Sredstva će biti iskorišćena za obezbeđivanje hrane, vode, lekova, kao i skloništa i privremenog smeštaja, a posebno za podršku najmlađima i najugroženijima.

Pozivamo sve humane građane da doniraju preko računa Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88 ili putem platforme za zajednično finansiranje Donacije.rs.

Zainteresovani građani mogu i da realizuju donacije u robi preko diplomatskih predstavništava Turske i Sirije u Beogradu. Kontakt i dodatne informacije: Jelena Bratić, koordinatorka (m +381 64 19 93 114, jelena@filantropskiforum.com, srpskifilantropskiforum.org).

Click