Praznična radost puni kutiju za hrabrost!

30. November 2023.
Zadovoljstvo nam je da sa Vama podelimo informacije o našoj novoj akciji koja ima za cilj  prikupljanje igračaka, kako bismo podržali aktuelnu kampanju Nacionalnog udruženja roditelja i  dece obelele od raka NURDOR, stoji u saopštenju Ženskog solidarnog fronta.
Kutija za hrabrost

Izvor: Saopštenje Ženskog solidarnog fronta

Terapije malignih bolesti su često invazivne i iscrpljujuće. Kod dece svaka bol i neprijatnost  izazivaju strah i nesigurnost. Zato su ljudi iz NURDORA osmislili “Kutiju hrabrosti” koja se nalazi  na svim odeljenjima pedijatrijske hemato-onkologije u Srbiji. Nakon terapije koju prime, deca iz  kutije izvlače po jednu sitnu igračku kao malu simboličnu “nagradu za hrabrost”.

Pružiti im trenutak radosti i olakšati bol je izuzetno važno za emocionalno blagostanje dece tokom  ovako teških medicinskih postupaka.

Kutije su veoma popularne među malim Superherojima, toliko da pokušavaju da provire i saznaju šta  se to sve krije unutra.

“Mi želimo da da kutije uvek budu pune, ali to znači veliki broj malih igračaka. Humani Vranjanci na  inicijativu Ženskog solidarnog fronta uz neprocenjivu pomoć Društva onkoloških pacijenata, škole  fudbala „Prestiž“, udruženja Roditeljstvo plus i Borino i evropsko Vranje (BEV), kao i Kola sestara  Eparhije Vranjske „Prepodobna Anastasija“, žele da pomognu „punjenju kutije“ na pedijatrijskoj  hemato-onkologiji u Nišu”, stoji u saopštenju Ženskog solidarnog fronta.

 

Ideja je sledeća, zbog specifičnosti igračaka koje se mogu naći u kutijama (treba da budu nove,  veličine ne veće od 13×13 centimetara i da mogu da se sterilišu) mi pokrećemo prazničnu trampu  igračaka. U narednih desetak dana prikupljamo sve igračke, polovne i nove koje će se naći na  velikom humanom događaju nazvanom „PRAZNIČNA RADOST PUNI KUTIJU ZA  HRABROST“.

Potrebno je da igračke odnesete u prostorije Iskon radija (Saborni hram) ili kontaktirate naše  volontera koji će preuzimati igračke ukoliko ne možete da ih dostavite. Sredinom decembra na  velikom događaju trampimo, dve polovne igračke za jednu novu, malu i adekvatnu za Kutiju za  hrabrost. Naravno, pojedinci, kompanije, ustanove i preduzeća mogu ako žele donirati nove igračke.  Pozivamo i sve one koji ne žive u Vranju, a žele da podrže akciju uplate sredstva na račun NURDOR  – a sa naznakom „Za kutiju hrabrosti“.

“Pozivam Vranjance, mališane i njihove roditelje da u vreme darivanja i prazničnih radosti pružimo  simboličnu podršku Superherojima koji biju životne bitke, olakšamo im lečenje i damo mali doprinos  velikom poslu koji obavlja NURDOR”, zaključuju iz Ženskog solidarnog fronta.

Click