Podrška za Tijanu iz cele Srbije: I Marčelo uz Ženski solidarni front

17. November 2022.
Akciji prikupljanja stredstava za lečenje Tijane Stojiljković iz Vranja, mlade mame koja boluje od multiplaskleroze, svakodnevno podržavaju brojni pojedinci iz cele Srbije, ali i udruženja i organizacije.
Tijana-Stojiljkovic

Izvor: Vranjski online magazin VOM

Na inicijativu članica Ženskog solidarnog fronta u subotu 19. novembra biće organizovan mini sajam knjiga u centru grada.

Prikupljen je veliki broj novih i polovnih knjiga, a sav prihod od prodaje ide za Tijanino lečenje.

Podršku akciji pružili su članovi FK „Prestiž“, zatim Eparhija Vranjska i Društvo onkoloških pacijenata.

Na adresu organizatora stigle su knjige i izdavačke kuće „Samizdat“, a akciju je podržao i Marčelo srpski muzičar i pisac koji je poslao diskove sa potpisom.

Podsećamo da će pisci iz Vranja Branka Marković, Dušan Aritonović i mladi Stevan Milošević potpisivati svoje knjige na štandovima ispred Robne kuće.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Tijanu Stojiljković (1988) koja je prvi intenzivan bol u kolenu koji je trajao nekoliko meseci Tijana je osetila 2013. godine.

Iste godine uradila je detaljne preglede koji su odmah ukazali na dijagnozu  ( G 35 – Sclerosis Multiplex ) bolest centralnog nervnog sistema gde imuni sistem napada sopstvena tkiva. Oboleli od ove bolesti mogu da izgube sposobnost samostalnog hoda ili hoda uopšte.

Tijani je nakon dijagnostikovanja bolesti dobila terapiju dostupnu u našoj zemlji i koristila je do 2016. godine kada je lečenje prekinuto zbog trudnoće.

U toku trudnoće imala je pogoršanje bolesti i primala je pulsnu terapiju 5 dana. Nakon porođaja primila je još 2 pulsne terapije, a godinu dana nakon toga još 3.

Svi ovi tretmani nisu doveli do boljitka i bolest je nastavila sa progresijom. Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspešnosti od 95% kod obolelih u ovoj fazi bolesti dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge.

Porodica je dosadašnje lečenje finansirala sama i iscrpela sva sredstva pa se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Tijana što pre nastavila sa lečenjem u inostranstvu.

Sredstva su joj potrebna za HSCT tretman, putne troškove i troškove smeštajau toku lečenja.

Click