Počinje Festival filantropije 2020.

29. June 2020.
Danas počinje Festival filantropije koji će trajati do 4. jula na onlajn kanalima filantropske platforme dobrocinitim.rs, kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.
ana-vlade-divac

Kroz Festival filantropije želimo da edukujemo građane i građanke o filantropskom nasleđu, dobrotvornim aktivnostima i kolektivnim akcijama kroz brojne interaktivne i obrazovne aktivnosti u cilju unapređenja kulture davanja u društvu.

Festival će obuhvatati brojne onlajn aktivnosti kao što su:
Filantropska tura, koja će kroz seriju video klipova prestaviti najznačajnije srpske zadužbine
Leksikon filantropije, koji će građani kreirati pričama o filantropiji
Onlajn koncert mladih muzičara u organizaciji časopisa Mitzy Magazine
Prikupljanje čepova u okviru akcije „Čep za hendikep“,
Facebook kviz koji otkriva „Kom srpskom dobročinitelju ste najsličniji”
Prikazivanje onlajn predstava za decu „Kako rastu veliki ljudi” Kotorskog festivala pozorišta za decu i predstave Puls Teatra iz Lazarevca “Marko Kraljević i Musa Kesedžija”.
Program Festivala filantropije može se pronaći na sajtu dobrocinitim.rs.

Kako možete da se uključite:

1. Prijavite se na FB event 
2. Možete podeliti interesantne sadržaje sa Dobročinitim Facebook strane
3. Možete popuniti ovaj formular kako bismo informacije o tome kako neko može da vas podrži (donacijom, volontiranjem) postavili na dobrocinitim.rs, a svima koji se prijave ćemo 4.7. poslati i vizuale, da se uključe u aktivnost koju smo nazvali “Filantropsko buđenje”, kako bismo svi u istom danu skrenuli pažnju na aktivnosti neprofitnih organizacija i kako bi svaka organizacija pozvala svoje pratioce da je podrže donacijom, dok ćemo mi kao Koalicija za dobročinstvo pozivati pratioce da na dobrocinitim.rs odaberu organizaciju koju žele da podrže
4. Možete promovisati online koncert u organizaciji Mitzy Magazine ili predstave za decu „Kako rastu veliki ljudi” Kotorskog festivala pozorišta za decu i predstave Puls Teatra iz Lazarevca “Marko Kraljević i Musa Kesedžija” koje će na programu biti u subotu 4. jula kako bi i građani, a pre svega mališani iz vaših mesta mogli da uživaju u ovim predstavama
5. Možete se uključiti u akciju Čep za hendikep, tako što ćete postovati interesantne fotografije o tome kako reciklirate plastične čepove
6. Možete u Leksikon dobročinstva u utorak 30.6. upisati šta dobročinstvo za vas znači ili prdstavlja. Želimo da pokažemo zajedno šta je sve to što dobročinstvo znači.
7. Možete preuzeti Viber stikere ovde i deliti ih prijateljima.
8. Možete uživati i deliti video klipove o našim poznatim zadužbinama i zadužbinarima. Svakog dana ćemo emitovati po 2. Video je sniman kao da ste u šetnji gradom, sa vodičem.

Ceo program Festivala filantropije šaljemo u prilogu i nadamo se da ćete se pridružiti u nekoj od aktivnosti. Program je dostupan i na www.dobrocinitim.rs.

Festival filantropije je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija „Ana i Vlade Divac”. Koaliciju dodatno čine i Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Click