Novogodišnja humanitarna bašta u Botaničkoj bašti „Jevremovac“

16. December 2022.
U periodu od 15. decembra do 15. januara Botanička bašta „Jevremovac“ će biti u prazničnom ruhu, a svi posetioci će imati priliku i da učestvuju u humanitarnoj akciji.
NHMB

Novogodišnju humanitarnu baštu organizuje Botanička bašta „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom i Koalicijom za dobročinstvo.

Novogodišnja humanitarna bašta u Botaničkoj bašti podrazumeva zakup stabala od strane kompanija, ambasada i drugih organizacija čiji su zaposleni/zaposlene učestvovali u kreativnom delu ukrašavanja stabala. Polovina prikupljenih sredstava od zakupa stabala biće namenjena Botaničkoj bašti „Jevremovac“ za obnovu biljnog fonda i organizaciju edukativnih programa za posetioce iz ugroženih društvenih kategorija. Druga polovina prikupljenih sredstava biće namenjena za kupovinu paketa hrane za najugroženije članove društva preko Srpskog filantropskog foruma koji je u prethodnih godinu dana zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo prikupio preko 100 tona hrane za najugroženije, tokom kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i Nacionalnog dana davanja 2021 i 2022.

Centralni događaj Humanitarne bašte će biti manifestacija i medijski događaj 26. decembra 2022. godine u 13 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ na kojoj će uz organizovan prigodan program biti proglašeno najlepše okićeno stablo po glasovima publike.

Glasanje za najlepše okićeno stablo je moguće u Botaničkoj bašti, kao i putem društvenih mreža Botaničke bašte „Jevremovac“ do 25. decembra u ponoć.

Na društvenim mrežama Bašte će biti objavljivane i informacije o terminima stručnih vođenja sa posebnim osvrtom na okićena stabla, biljke koje su najčešće prisutne u prazničnim aranžmanima, kao i o istorijatu kićenja novogodišnjih stabala.

Akciju je moguće podržati i pojedinačnim donacijama na linku.

Click