Nastavlja se prikupljanje pomoći gradovima koji su proglašeni novim žarištima

10. July 2020.
Nakon izuzetno uspešne akcije za pomoć ugroženima u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici koju su pokrenuli Fond B92 i Srpski filantropski forum, tokom koje se prikupilo preko 2.5 miliona dinara za medicinsku i zaštitnu opremu za lokalne bolnice, identifikovane su i potrebe u drugim gradovima. Bolnicama u Prijepolju i Priboju, novim žarištima korona virusa, takođe su potrebna neophodna sredstva za rad i lečenje pacijenata, zbog čega je deo sredstava iz kampanje za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu raspoređen i ovim gradovima.
Donacija Prijepolje foto 2

Danas je prijepoljskoj bolnici isporučena veća količina dezinfekcionih sredstava, rukavica, maski, skafandera, kaljača, alkohola, vizira i kapa, kao i 1 EKG aparat, 5 tenziometara i 3 pulsna oksimetra. Svojom donacijom su pored pojedinačnih uplata putem platforme donacije.rs pomogli još jednom Norveška ambasada i Grupa 484, a uključene su i druge nevladine organizacije poput Trag fondacije, Građanskih inicijativa, Catalyst Balkans, Fondacije Ana i Vlade Divac, POTENT-a i Ne davimo Beograd. Sredstva

Donaciju je u ime prijepoljske bolnice primio direktor te ustanove dr Zoran Drobnjak i zahvalio se na humanosti dobrih ljudi. „Nijedna pomoć nije mala, pogotovo u ovoj situaciji borbe protiv jednog neprijatnog i nevidljivog neprijatelja. Svakako da će nam značiti dosta u svakodnevnom radu sa pacijentima, tako da im se još jednom zahvaljujem i slažem se sa njihovom idejom da treba ljudi da se ohrabre. Potrebna je pomoć šire društvene zajednice“, izjavio je dr Drobnjak i dodao da je za efikasniji rad bolnice, neophodan rentgen aparat koji je nužan u dijagnostici pacijenata sa upalom pluća. Od ostale opreme, ovoj bolnici su neophodne nove količine zaštitne opreme, kao i dodatni EKG aparati, pulsni oksimetri i merači krvnog pritiska.

Nakon Prijepolja, pomoć je stigla i u Priboj, odakle su tokom poslednjih nekoliko dana takođe pristizale informacije zabrinutih građana o povećanom broju zaraženih, ali i o lošem stanju sa medicinskom opremom u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi. Danas je ovoj bolnici uručeno 50 skafandera, po hiljadu komada maski, kaljača, 1500 pari rukavica, 100 litara alkohola i isto toliko asepsola, 40 vizira i tablete hlora. Pribojskoj bolnici je takođe doniran 1 EKG aparat, 4 pulsna oksimetra, 1 hirurški aspirator za operacionu salu i 1 protokomer za centralni kiseonik, kao i 4 kiseonična balona.

Fond B92 i Srpski filantropski forum i dalje nastavljaju sa akcijom prikupljanja pomoći za Priboj i Prijepolje. Svi donatori novac mogu uplatiti na račun Fonda B92 ili putem plaftorme donacije.rs

Instrukcije za dinarsku uplatu preko računa         

Primalac donacije: Fond B92
Broj računa Fonda B92: kod Raiffeisen banke AD, br. 265-1110310001799-34
Šifra plaćanja: 287
Za dodatne informacije obratite se na fond@fondb92.org ili +381 60 40 50 492.

Click