Memorijalni turnir u Malom Orašju, prikupljeno više od 1,2 miliona dinara

7. May 2024.
Dan obeležavanja godišnjice masakra 4. 05. 2024. počeo je prigodnom ceremonijom, a turnir je okupio 12 ekipa
1714818471-nebeska-druzina-1024x576-1
Foto: N1

Izvor: Sportski žurnal

U prisustvu porodica nastradalih u Duboni i Malom Orašju, delegacija fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan i stotina gledalaca počeo je memorijalni turnir u malom fudbalu “Za naše anđele”.

Dan obeležavanja godišnjice masakra 4. 05. 2024. počeo je prigodnom ceremonijom, a turnir je okupio 12 ekipa. Mocart fondacija je obezbedila donaciju od 10.000 evra za pomoć u daljem oporavku povređenih.

– Naša obaveza danas je da čuvamo sećanje na sve nastradale i da ne dozvolimo da vreme donese zaborav. Ovaj turnir će postati tradicionalan jer je veliki broj mladića nastradalih 04. maj volelo i igralo fudbal. Tragedija je da se na ovim terenima masakr i dogodio. Tuga je velika, a ogromne su i rane svih preživelih. Zato je neophodno da se zajedno borimo da oni imaju kvalitetan oporavak do potpunog izlečenja i u tu svrhu smo danas turnir i organizovali, da prikupimo novac za tretmane povređenih – rekao je Anđelko Aćimović jedan od organizatora turnira, navodi se u saopštenju.

 

Borjan Popović, upravitelj Mocart fondacije rekao je da je ta fondacija bez razmišljanja prihvatila poziv da pomogne turniru i donira novac, jer je sada najvažnije da svi povređeni imaju rehabilitaciju i terapije.

– Sećanje na žrtve je obaveza svih nas i mi pozivamo da se svi pridruže ovakvim humanitarnim događajima . izjavio je Popović.

 

Tekst je prenet sa portala Sportski žurnal.

Click