„Ljubav za Ljubav“ (FOTO)

23. March 2024.
„Naša predivna Nina... ❤️ Priča o njenim krofnicama je obišla ceo svet.. NOVOSAĐANKE 💜 su se udružile i učestvovale u Humanitarnoj pomoći za izlečenje njenog tate i zajedničkim snagama pekle krofnice. Sada je ona došla sa svojom porodicom i krofnicama da vrati Ljubav za Ljubav i podrži sve nas zajedno u našoj borbi za porodicu Krstić i njihov novi dom 🏠“, stoji na stranici facebook stranice NOVOSAĐANKE.
viber_image_2024-03-18_14-59-06-765 1
Nina sa članicama grupe NOVOSAĐANKE. Foto: Privatna arhiva

Da dvanaestogodišnja Nina Ninković ima srce ispunjeno ljubavlju i dobrotom, pokazuje, između ostalog, i to da je prodajom svojih, sada već čuvenih, krofnica dala doprinos obezbeđivanju nove kuće desetočlanoj porodici Krstić.

„Napravili smo krofnice, osim što su nas prepoznali … Mi smo krofne rasprodali za 15 minuta. Bila sam zatečena popularnošću, podrškom, suzama …“, objašnjava Ninina majka.

Velika međunarodna kompanija Messer prepoznala je Ninu kao primer humanosti i aktivizma Foto: Privatna arhiva

Porodici Krstić izgubila je svoj dom u katastrofalnom požaru pre pet godina. Primorani da se sklone sa ulice, sele se u Lok, u zemljanu kuću staru 100 godina, koju su plaćali 12.000 dinara mesečno (otplaćuju na kredit).

„Ovo nije bila samo još jedna priča u nizu sličnih. Niti je pokrenuta kako bi zadivila ljude koji nas okružuju, već da bi naša duša, i duše mnogih od vas koji ste učestvovali u ovoj akciji, bila srećna i ispunjena…  HVALA VAM ❤️ A vama, dragi Krstići, nek vam je sa srećom vaš novi dom, u zdravlju, miru i slozi živeli još mnogo leta sa vašom divnom dečicom 🥰“, stoji na stranici facebook stranice NOVOSAĐANKE.

 

Nova kuća porodice Krstić. Foto: FB NOVOSAĐANKE

Da podsetimo, nedugo nakon Ninine objave na Facebook-u, makedonski grafički dizajner i slikar Zoran Kardula napravio je poster za malu Ninu Ninković, a njen portret je sada napravio takođe umetnik iz Severne Makedonije, Sokol.

„Posetili su nas Makedonci iz Skoplja kako bi nam uručili rad njihovog umetnika. Sokol je bio strpljiv da nađe Makedonce koji žive u Novom Sadu, da nam uruči rad. Pre neki dan smo bili iznenađeni kad su nas posetili“, naglašava Ninina majka. 

 

Nina sa radom umetnika Sokola. Foto: Privatna arhiva

„Ja mog tatu volim najviše i srcem sam izašla da prodajem krofnice i zbog toga sam srećna. Najveća sreća je pomaganje onima koji su u nevolji“, rekla je davanestogodišnja Nina Ninković iz Novog Sada u oktobru 2023. godine na svečanoj dodeli priznanja „Svedočanstvo o dobroti“ Srpskog filantropskog foruma. 

„I da napomenem da, iako je tatino lečenje u toku, s obzirom na kompleksnost oboljenja, bilo nam je važno da osmoro dece dobije krov nad glavom“, ističe Ninina majka. 

 

Porodica Krstić. Foto: FB NOVOSAĐANKE
Click