Kompanija P&G i njeni brendovi ujedinili snage sa Crvenim krstom Srbije za pomoć stanovništvu tokom pandemije COVID-19

14. May 2020.
Kompanija Procter & Gamble, proizvođač čuvenih brendova robe široke potrošnje među kojima su Ariel, Fairy i Always, uputila je donaciju vrednu više od 5,5 miliona dinara Crvenom krstu Srbije u vidu finansijske podrške i proizvoda za ličnu higijenu i higijenu domaćinstva. Ova donacija je deo posvećenosti kompanije ublažavanju posledica pandemije virusa COVID-19 u Srbiji.
forcefor good (1)

Kompanija će pružiti podršku lokalnoj zajednici obezbeđivanjem finansijskih sredstava za kupovinu prehrambenih paketa za ugrožene porodice. Pored toga, onima koji su najviše pogođeni pandemijom, biće dodeljeni i paketi P&G proizvoda neophodni za svakodnevno funkcionisanje.

“Danas se suočavamo sa izazovima koji ne pogađaju samo poslovno tržište, već i naše komšije i našu zajednicu. Drugim rečima, svaki aspekt našeg života. Ujedinjeni, P&G i Crveni krst Srbije čine iskorak kao sila dobrote u službi zajednice. Briga o onima kojima je pomoć potrebna je naš prioritet” – izjavio je Antoan Brun, potpredsednik kompanije P&G za Jugoistočnu Evropu . 

„U  ovako složenim i teškim vremenima postoje društveno odgovorne kompanije koje razumeju da je solidarnost i humanost osnova opstanka svakog pojedinca i društva u celini. Zahvaljujemo kompaniji Procter & Gamble što je i ovoga puta pomogla socijalno najugroženijim porodicama tokom pandemije virusa COVID-19. Dobrota pokazana danas pruža nadu da se svaka prepreka može lakše savladati, ako smo solidarni  i  ujedinjeni u humanosti. To volonteri i zaposleni Crvenog krsta Srbije pokazuju svakoga dana pružajući pomoć građanima, a društveno odgovorne kompanije nam pomažu da svakodnevne izazove uspešno savladamo“, izjavio je predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović.“

Inicijativa kompanije u Srbiji predstavlja deo njenih aktivnosti na evropskom i globalnom nivou koje su već u toku. Od izbijanja pandemije, P&G sa dugogodišnjim partnerskim organizacijama radi na iznalaženju najboljih načina da pruži pomoć svima koji su ugroženi ovom globalnom opasnošću. Kompanija Procter & Gamble je 27. marta 2020. godine najavila donacije ukupne vrednosti 15 miliona dolara u proizvodima za domaćinstvo, zdravstvenim uslugama i sredstvima za dezinfekciju za radnike u prvim redovima, kao i za ugrožene porodice. Kao deo ove podrške, P&G Europe najavila je donaciju u iznosu od million dolara Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca sa ciljem obezbeđivanja zdravstvene zaštite, medicinske opreme i higijenske edukacije ugroženim pojedincima širom Evrope.

Ne možemo da predvidimo kada i kako će se ova kriza završiti, ali smo odlučni u tome da budemo deo njenog prevazilaženja. Kako bismo dali svoj doprinos u ovom neizvesnom vremenu, mobilisali smo sve raspoložive kapacitete kompanije P&G i naših partnera i uvek ćemo biti tu za naše zaposlene, naše potrošače i zajednice u kojima poslujemo.

Dodatne informacije 

Posetite https://www.pg.com/covid19 kako biste saznali na koje načine pružamo podršku tokom COVID-19 krize. 

O Crvenom krstu Srbije 

Crveni krst Srbije je nacionalno društvo i sastoji se od 2 pokrajinske organizacije, Crvenog krsta Vojvodine i Crvenog krsta Kosova i Metohije, kao i 183 organizacije Crvenog krsta u gradovima i opštinama. Svoje programske aktivnosti Crveni krst Srbije realizuje zahvaljujući pomoći 60.000 volontera i stručnom angažovanju 800 zaposlenih u mreži Crvenog krsta Srbije. Crveni krst Srbije u saradnji sa donatorima realizuje 64 različita programa.

O kompaniji Procter & Gamble

Kompanija P&G služi potrošačima širom sveta sa nekim od svetski najpoznatijih brendova, poput brendova Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, and Whisper®. Zajednica kompanije P&G uključuje poslovanje u oko 70 zemalja širom sveta. Molimo posetite http://www.pg.com za najnovije vesti I informacije o kompaniji P&G I njenim brendovima.

Click