“I dalje moramo da platimo poreze na donacije, što je vrlo čudno”

23. May 2020.
Novak i Jelena Đoković predani su i humanitarnom radu preko svoje fondacije, a u intervjuu su otkrili i koji je najveći problem sa kojim su se susreli u Srbiji.
novak-djokovic-fondacija

– Tenis mi je omogućio da dobijem pozornicu sa koje mogu da komuniciram sa ljudima, sa posebnim fokusom na mlade, što je glavni cilj Jelenine i moje fondacije. Želimo da motivišemo mlade da budu najbolji što mogu, da veruju u sebe i da je sve moguće. Taj rad nam je veoma važan – kaže Novak u razgovoru, dodajući da su Jelena i on fondaciju osnovali 2007. godine i da su u narednih nekoliko godina pomagali na mnogo planova.

– Najveći problem sa kojim smo se susreli je taj što sistem fondacija nije razvijen kao, recimo, u Americi. I dalje moramo da platimo poreze na donacije, što je vrlo čudno. Dakle, čak i kada neko donira novac, mi opet moramo da deo sredstava damo državi, što je čudno jer već sve dajemo zemlji. To je filantropija – u osnovi je pomaganje države – zaključuje Jelena, a ona i Novak poručuju da im je osnovni dugoročni cilj da sva deca pohađaju neku od predškolskih ustanova.

Više pročitajte na portalu Blic žena.

Click