Humanitarni novogodišnji bazar u OŠ “Veljko Dugošević”

22. December 2023.
Humanitarni novogodišnji bazar pod nazivom "Budi human pri svom daru, pridruži se zimskom bazaru" sutra će se održati u beogradskoj Osnovnoj školi “Veljko Dugošević”.
naslovna (1)
OŠ “Veljko Dugošević”

“Pozivam vas sve da dođete sutra od 10 do 13 časova u fiskulturnu salu naše škole, na adresi Milana Rakića 41 i da budete deo našeg tradicionalnog 11. Novogodišnjeg humanitarnog bazara. Ulaz simbolično košta 100 dinara”, rekao je za Tanjug Jakša Prpić, učenik 5. razreda OŠ “Veljko Dugošević”.

Prema njegovim rečima, za zimski bazar cela škola, učenici, nastavnici i roditelji pripremili su divne novogodišnje stvari, umetničke radove, narukvice, čestitke, pinjate i sve će biti u novogodišnjem duhu.

“Važno je da nam sutra dođete u što većem broju kako bismo prikupili novčana sredstva za učenike i porodice naše škole, kojima je pomoć potrebna, kao i slaniše, slatkiše i higijenska sredstva”, rekao je Prpić.

On je na sutrašnjem bazaru najavio muziku, Deda Mraza, ukrase i sve što je u duhu Nove godine. Ja sam napravio heklane punjene igračke, narukvice, slike, ukrase. I sva odeljenja su učestvovala od 1. do 8. razreda”, rekao je Prpić.

Milka Boškov, pedagog i pomoćnik direktora OŠ “Veljko Dugošević” rekla je za Tanjug da je na prošlogodišnjem bazaru prikupljeno više od 300.000 dinara, za prolećni mnogo više novca i da se sva sredstva upućuju deci i porodicama kojima je to najpotrebnije. “Našu decu učimo humanosti, da pomognu drugima i da su otvorenog srca, pre svega empatični. Za sutra je sve spremno. Sutra će biti oko 50 štandova i jedva čekamo da nekoga obradujemo”, rekla je Boškov.

Izvor: Tanjug

Click