Hemofarm donirao medicinsku opremu od 400.000 evra

4. May 2020.
Uz sigurno snabdevanje lekovima u Srbiji, regionalni farmaceutski lider Hemofarm i njegova matična kompanija Štada dopremili su u Srbiju i značajnu humanitarnu pomoć u vrednosti od gotovo 400 hiljada evra. Reč je o 110 monitora za praćenje stanja pacijenata bez kojih lekari koji nastavljaju bitku protiv korona virusa ne bi mogli da rade.
IMG_5567

„Poruka ‘Srbiji s ljubavlju’ koja je ispisana na kamionu sa pošiljkom ove značajne medicinske opreme, sažima osećanje svih šest hiljada radnika naše matične kompanije Štade i svih radnika Hemofarma koji su i u ovim vremenima radili u 3 smene, 7 dana u nedelji kako bi obezbedili sigurno snabdevanje lekovima“ – poručio je iz Nemačke, odakle je humanitarna pošiljka i krenula, dr Ronald Zeliger, direktor Hemofarma.

U ime Republike Srbije ovu  značajnu donaciju primio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a primopredaji medicinske opreme prisustvovao je i ambasador Nemačke u Srbiji, Tomas Šib.

 

„Zaključak svih medicinskih radnika tokom borbe protiv korone bio je da su im osim respiratora najviše značili monitori za praćenje vitalnih parametara pacijenata u realno vremenu, zbog čega iskazujem veliku zahvalnost Hemofarmu na ovoj donaciji“ –  rekao je Lončar i najavio da će po završetku krize veliki deo monitora biti upućen odeljenjima za prevremeno rođenu decu.

Nemački ambasador Tomas Šib je konstatovao da je pandemija COVID-19 svima pokazala da je zajedništvo ključ rešavanja svih, pa i ovog izazova. „Nemačka će sigurno nastaviti saradnju sa Srbijom i u borbi protiv korone, ali i na ekonomskom planu“ – rekao je Šib i istakao sa Štada i Hemofarm predstavljaju simbol takve saradnje.

Dajući svoj maksimalni doprinos u borbi protiv korona virusa i odbrani zdravlja ljudi, Hemofarm je od početka pandemije obarao rekorde u proizvodnji.

„Smatramo da je to naš najbolji aplauz podrške, ali i da podrška koju pružamo ne sme biti kratkog daha. Na taj način branimo zdravlje ljudi i čuvamo poverenje koje nam građani daju već 60 godina koliko Hemofarm postoji“ – rekao je Marko Devrnja, direktor marketinga Hemofarma.

Osim 110 monitora Srbiji, Hemofarm i Štada obezbedili su donaciju i u drugim zemljama gde imaju proizvodne pogone –  10 monitora Crnoj Gori i 30 Bosni i Hercegovini.

Hemofarm fondacija je donirala 5 miliona dinara lokalnim samoupravama u Vršcu i Šapcu za borbu protiv korona virusa.

 

Click