Elixir Grupa podržala akciju „Spasimo hranu, spasimo humanost“

5. October 2022.
Domaća kompanija Elixir Group, sa preko 1.700 zaposlenih, u kompleksima hemijske industrije u Šapcu i Prahovu, kraj Negotina, uključila se u akciju „Spasimo hranu, spasimo humanost“, koju je u povodu Nacionalnog dana davanja pokrenuo Srspki filantropski forum sa partnerima iz Koalicije za dobročinstvo.
NS_ZP
Zorica Popović, direktorka Elixira

– Solidarnost je jedna od vrednosti koju brižljivo negujemo u našem poslovnom sistemu. Smatram da je ovo jedna od temeljnih vrednosti svakog društva, iskazujemo je kroz svoje aktivnosti prema zaposlenima i zajednici u kojoj stvaramo – rekla je Zorica Popović, direktorka Elixir Grupe, koja je donirala prvi paket hrane u akciji organizovanoj na lokaciji u Novom Sadu.

Akcija je ove nedelje organizovana i u Šapcu i Prahovu, gde su proizvodni kompleksi ove kompanije, kao i u predstavništvu u Beogradu. Veliki broj zaposlenih odazvao se pozivu da donira hranu ili novac, kao vid podrške materijalno ugroženima, uz apel da se planira nabavka hrana, smanji bacanje i povećaju donacije.

Margareta Musić, direktorka Elixir fondacije

– Uključili smo se i ove godine jer akciju smatramo izuzetno važnom, kako zbog sakupljanja namirnica koje će nekim našim sugrađanima biti sledeći obrok, o kojem misle, tako i zbog doprinosa razvoju svesti o racionalnijoj potrošnji i planiranju nabavki. Ako već ne isplaniramo dobro nabavku, dobro je da podelimo hranu sa onima koji se nalaze na granici siromaštva, a takvih je skoro pola miliona u našoj zemlji. Podržavamo i sve druge aktivnosti u ovoj oblasti, koje uključuju i inicijativu za ukidanjem PDV-a na donacije, pre svega hrane, jer bi to stvorilo dodatni prostor da se obezbede nove količine hrane – kaže Margareta Musić, direktorka Elixir Fondacije.

Sakupljena hrana, kao i prošle godine, u saradnji sa Humanim srcem Šapca i Crvenim krstom Negotina biće podeljena materijalno ugroženom stanovništvu u ovim gradovima. Sa ciljem podrške unapređenju socijalne zaštite Elixir je i najveći donator Humanog srca, za čije se akcije godišnje izdvoji oko 10 miliona dinara, a na isti način ova kompanija odgovara i na potrebe u negotinskom kraju.

Click