Deca važnija od dočeka

28. December 2019.
Grad Šabac ni ove godine neće organizovati novogodišnji doček. Novac koji bi bio izdvojen za plaćanje koncerta usmeren je u Fond za lečenje dece od retkih i teških bolesti i plaćanje troškova vantelesne oplodnje za 13 parova.
sabac
Fotografija preuzeta sa portala Glas Podrinja

Grad Šabac je ove godine za Fond za lečenje dece od retkih i teških bolesti izdvojio 2,5 miliona dinara. Zahvaljujući tome 28 dece je dobilo pomoć pri lečenju i verujem da zbog toga njihove porodice mnogo srećnije dočekuju Novu godinu. Grad je uložio i 3,9 miliona dinara u finansiranje troškova vantelesne oplodnje i tako je 13 parova iz našeg grada dobilo priliku da ostvari svoj san i dobije dete. Politika Grada je ozbiljna i odgovorna. Ovo je grad koji ima izuzetno veliki budžet, ali ga ne troši na jeftinu zabavu od dva sata, kupovinu političkih poena i podrške pojedinih estradnih umetnika, rekao je član Gradskog veća Božidar Katić.

Budžetom za sledeću godinu organizovani doček ponovo nije planiran. Oko 7 miliona će biti potrošeno kroz Fond za lečenje dece i finansiranje troškova VTO.

Tekst je prenet sa portala Glas Podrinja.

Click