Vučićev izaslanik kleknuo ispred spomenika na Ovčari: ‘Stalo mi je da se pronađe svaka nestala osoba‘

17. November 2020.
Izražavam žaljenje zbog svega što se dogodilo ovome gradu tijekom ratnih godina, rekao je posebni izaslanik srbijanskog predsjednika.
125482012_2660082960911853_4649030774720341752_o
https://www.facebook.com/SrpskoNarodnoVijece

Posebni izaslanik srbijanskog predsjednika Veran Matić u Vukovar je došao, kako je rekao, s namjerom da izrazi poštovanje prema žrtvama, a iz tog razloga će biti i u srijedu u vukovarskoj Koloni sjećanja.

– Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s obiteljima žrtava – izjavio je istaknuvši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba. Ocijenio je kako “ovakve zajedničke komemoracije” samo mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

– Izražavam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tijekom ratnih godina – rekao je Matić koji je nakon što je na Ovčari položilo vijenac kleknuo ispred spomen obilježja te se pomolio.

U sastavu izaslanstva SNV-a, osim Milorada Pupovca te potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i posebnog izaslanika predsjednika Republike Srbije Verana Matića, bila je i članica udruženja “Protiv zaborava” Radojka Mršić.

Izalslanstvo je na obali Dunava bacilo vijenac u rijeku, a potom je vijenac položen i kod spomen obilježja na Ovčari dok su u crkvi sv. Nikolaja u središtu Vukovara zapaljene svijeće.

Članak je prenet sa portala Jutarnji.hr.

Click