Ubistvo novinara iz Jagodine Milana Pantića nije rasvetljeno 21 godinu

11. June 2022.
Na jagodinskom gradskom groblju održan je pomen ubijenom novinaru Milanu Pantiću. Ubistvo dopisnika Večernjih novosti iz Pomoravlja nije rasvetljeno ni posle 21 godine. Pantića je 2001. godine u ulazu u zgradu, na tri metra od vrata stana ubila neidentifikovana osoba.
1654943906-1
Izvor: N1 / Milan Nikić

Izvor: Milan Nikić, N1

„Da bi se napravio novi iskorak u ovoj istrazi apsolutno je neophodno da tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaji da ga dalje vodi po onim dokaznim radnjama i činjenicama koje su već otvorile prostor, i kao indicije i kao dokazi. Ja ne mogu da objasnim zašto je toliko odbijanje da se preuzme ovaj slučaj. Postoji mogućnost da ako ne dođemo do sudskog postupka kojim bi se ustanovila pravda. Ovo je postao veoma značajan međunarodni slučaj“, rekao je pored biste Milan Pantića u Jagodini Veran Matić, predsednik vladine Komisije za istrage ubistva novinara.

Na jagodinskom trgu Milana Pantića pokraj njegove biste vence su položili porodica stradalog novinara, predstavnici UNS-a i Večernjih novosti. Dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost “Milan Pantić” je novinar Radio televizije Republike Srpske (RTRS) Danijel Simić.

Click