MK Group uručila donaciju vrednu 50.000 eura porodilištu u Crnoj Gori

21. December 2022.
MK Group uručila je donaciju porodilištu u Crnoj Gori najavljenu u prethodnoj godini, a u sklopu regionalnog projekta „Podrška porodici“, koji se osim u Crnoj Gori, realizovao i u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.
DSC9676

Vrednost donacije iznosi 50.000 evra, a za ovaj iznos porodilištu Opšte bolnice „Danilo I“ na Cetinju doniran je topli sto za bebe i ultrazvučni aparat koji je danas postavljen u okviru odeljenja za akušerstvo.

„U Ime Vlade Crne Gore, želim da se zahvalim MK Grupi na vrijednoj donaciji opredijeljenoj bolnici, tačnije odjeljenu ginekologije na Cetinju. Donacija je došla u vrijeme kada smo krenuli sa rekonstrukcijom i opremanjem zdravstvenih ustanova na Cetinju, kako bi stvorili kvalitetnije uslove za rad naših zaposlenih, a posebno za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i usluge našim građanima. Cetinjska ginekologija nosi epitet utemeljivača ove oblasti u crnogorskom zdravstvu, a generacije profesionalaca koje su stasavale u ovoj ustanovi služe na ponos i profesiji i državi. Radost rađanja i nastanka novog života poseban je momenat u životu svakog čovjeka. Svi zajedno smo na istom zadatku da taj trenutak bude dostojan i dostojanstven vremena u kojem živimo. Vjerujem da će donirana oprema cetinjskoj ginekologiji biti značajan doprinos unapređenju uslova rada u ovoj ustanovi“, izjavio je Dragoslav Šćekić, Ministar zdravlja Crne Gore.

Ispred bolnice “Danilo I” na Cetinju, vd direktora dr Ivan Ivanović, izjavio je da će ova donacija pomoći novorođenim bebama i njihovom zdravstvenom osoblju da pruže najbolju moguću uslugu svojim pacijentima. “Zahvaljujem se kompaniji MK Group, koja je u okviru politike društveno odgovornog ponašanja ove godina odlučila da donaciju od 50.000 eura usmeri Opštoj bolnici Cetinje”, rekao je dr Ivanović i dodao da je u ovoj bolnici godišnje rodi 350 beba.

Povodom završetka realizacije donacije, Aleksandra Stojanović, direktor korporativnih poslova MK Group izjavila je: „Donacijom porodilištu u Crnoj Gori zatvaramo ovogodišnji ciklus društveno odgovornog programa „Podrška porodici“ koji postoji već pet godina. Inicijalno je bio namenjen našim zaposlenima koji se ostvare u ulozi roditelja, ali smo ga prošle godine  proširili donacijama porodilištima i pretvorili u veliki regionalni projekt vredan preko 700.000 evra. Na ovaj način pružili smo podršku ne samo porodicama naših zaposlenih, već i budućim roditeljima u zemljama Adria regiona“.

Regionalni projekt „Podrška porodici“ ima cilj da obezbijedi bolje uslove za trudnice, porodilje i novorođenčad, ali i da dugoročno pruži podršku porodičnoj politici u zemljama regiona u kojima intenzivno posluje MK Group. Obuhvatio je donacije za sedam porodilišta u kojima se ukupno godišnje rodi oko 16 hiljada beba.

Click