Leo Burnett Beograd – najnagrađenija agencija festivala Effie Srbija!

15. June 2021.
Leo Burnett Beograd sa klijentom A1 Srbija osvojio zlatni, dva srebrna i bronzani Effie na ovogodišnjem Effie festivalu
leoburnette-naslovna-750x375
Foto: Leo Burnett tim

Ovogodišnja dodjela Effie nagrada bila je posebna jer je po prvi put održana u digitalnom, remote formatu, kao i po činjenici da su u konkurenciji bili radovi realizovani tokom prethodne dvije godine. U izuzetnoj konkurenciji od 15 radova u finalu, Leo Burnett je sa A1 Srbija imao čak 4 i sva četiri su osvojila nagrade.

Zlato i srebro osvojili su za kampanju Mame, dobro došle na svet, u kategorijama Internet i telekomunikacije Dobra dela – brendovi. Još jedno srebro osvojii su za kampanju Seniori – Imam minut u kategoriji Dobra dela – brendovi, kao i bronzu za kampanju Godine su bitne u kategoriji Internet i telekomunikacije.

Sa četiri nagrade Leo Burnett i A1 Srbija nastavili su neprekinuti pobednički niz koji je počeo sa prvom dodjelom Effie nagrada 2017. godine i ponovo istakli činjenicu da je za izuzetne rezultate na tržištu od krucijalne važnosti sinergija između biznis strategije i inovativnih proizvoda sa jedne, i kreativne strategije, sadržaja i egzekucije sa druge strane. Na ukupno četiri održana Effie festivala u Srbiji dodijeljena su samo dva zlatna Effie-ja, oba agenciji Leo Burnett i A1 Srbija (Vip mobile) – 2018. godine za kampanju Budi NEO i 2021. za kampanju Mame, dobro došle na svet.

Kampanja Mame, dobro došle na svet nastala je kao rekacija Vip mobile (sadašnji A1 Srbija) na donošenje novog zakona kojim su porodilje stavljene u tešku poziciju. Vip mobile pružio je podršku porodiljama dajući im besplatno prvih 9 meseci bilo koje postpaid tarife. U kampanji je majčinstvo prikazano kao rođenje ne samo bebe, već i novog identiteta za mamu, sa posebnim osvrtom na prva iskustva nove mame i trenutke koji su prekretnica u njenom i životu njene bebe.

Kampanja Seniori – Imam minut nastala je kada je Vip mobile (sadašnji A1 Srbija) za svoje starije korisnike kreirao posebnu 65+ tarifu, sa neograničenim minutima, porukama i Viberom, kao i posebnu podršku za starije u poslovnicama i call centru. Kako nam je vrijeme postalo najveći luksuz i nešto najvrednije što možemo posvetiti jedni drugima, lajtmotiv kampanje je postala rečenica “Imam minut”. Ova fraza iz svakodnevnog govora dobila je novo, dublje značenje i postala velika rečenica koja govori o bliskosti između generacija, međusobnom poštovanju i ljubavi koja ih spaja.

Vip mobile (sadašnji A1 Srbija) je sa kampanjom Godine su bitne htio nagraditi svoje lojalne, dugogodišnje korisnike tako što će im za svaku godinu vjernosti dati odgovarajući popust. Sa početnim uvidom da je danas stanje duha mnogo važnije od godina, kreativna rešenja su bila fokusirana na predstavljanje ljudi različitih životnih dobi kroz broj godina koje su proveli u Vip-u.

Agencija Leo Burnett zahvalnost i čestitke upućuje svom klijentu A1 Srbija, partnerskim agencijama koje su učestvovale u realizaciji ovih kampanja: Baš Čelik productionOMD mediaFullhouse OgilvyExecutive groupKreativa unlimited, kao i rediteljima Miši Terziću i Blažu Šventu.

Članak je prenet sa portala Media Marketing.

Click