Hemofarm fondacija donirala zaštitnu opremu domovima zdravlja u BiH

16. June 2020.
Hemofarm fondacija donirala je zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u Bosni i Hercegovini. Donacija u vrednosti od 40.000 KM, sastoji se od 500 višekratnih zaštitnih odela i vizira namenjenih za svakodnevni rad.
Hemofarm-Donacija-1200x628-SRB

„Biti odgovoran prema svojoj zajednici znači pomagati drugima kada im je pomoć potrebna, a posebno u doba aktuelne pandemije kada je to postalo i naša obaveza. Domovi zdravlja su naš prvi susret sa zdravstvenim sektorom, naša prva stepenica u zdravstvenoj zaštiti. U potpunosti smo svesni situacije, napora i opasnosti sa kojima se zdravstveni radnici svakodnevno susreću na svojim radnim mestima. Verujemo da će ova donacija obezbediti njihov sigurniji, a samim tim i mirniji rad. Na nama je da se svi zajedno, kao društvo dodatno potrudimo i smanjimo pritisak na zdravstveno osoblje tako što ćemo pokazati odgovornost prema svom i zdravlju drugih i pridržavati se propisanih mera zaštite“, rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

Višekratna zaštitna odela i viziri donirani su domovima zdravlja u Banjaluci, Kozarskoj Dubici, Goraždu, Mostaru, Tesliću, Doboju, Travniku, Prijedoru, Gradišci, Foči, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Zvorniku, Starom Gradu Mostaru, Tuzli, Kaknju, Sarajevu i Bihaću.

Ovo je jedna u nizu donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija uputile različitim institucijama i organizacijama u BiH i regionu kao pomoć u borbi sa korona virusom.

Click