„Veličanstven osećaj, nadam se da sam zaslužio“: Dragan Ambrozić, dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović

28. February 2024.
Počeo sam da pišem još 1986. u "Studentu", i još od tada imam osećaj da pisana reč mora da bude istovremeno i neka akcija, kulturni čin, kaže dobitnik nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.
Nova s
Foto: Snimak erkana youtube kanala Nova S

Izvor: Nova S

Nagradu za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima koju 11. put dodeljuje Fondacija Tanja Petrović ove godine dobio je muzički kritičar Dragan Ambrozić, autor oko 4.000 tekstova, uglavnom o popularnoj muzici i kulturnim fenomenima.

Dosadašnji laureati Fondacije Tanja Petrović su Milan Vlajčić, Žikica Simić, Bojana Andrić, Petar Peca Popović, Teofil Pančić, Ivan Medenica, Seecult portal za kulturu, Goranka Matić, Boris Miljković i Branko Rosić.

 

Ambrozić je u emisiji „Probudi se“ rekao da je „veličanstven osećaj“ biti među ljudima koji su dobili ovu nagradu.

On dodaje da sad mora da se nosi sa jednom novom situacijom u kojoj je on u centru pažnje, jer uglavnom priča o drugima.

– Najviše cenim čin, akciju, kad neki čovek nešto uradi. Počeo sam da pišem još 1986. u „Studentu“, i još od tada imam osećaj da pisana reč mora da bude istovremeno i neka akcija, kulturni čin. Posle par godina pisanja o tadašnjim alternatvnim bendovima, shvatio sam da to mene ne ispunjava, da moram da počnem da organizujem koncerte. Ja sam praktično jedini koji je na ovim prostorima aktivni muzički kritičar i aktivni organizator koncerata – kaže između ostalog Dragan Ambrozić.

Nagrada Fondacije Tanja Petrović biće uručena Draganu Ambroziću, danas u 12 časova u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

Tekst je prenet sa portala Nova S.

Click