Roditelji đaka iz „Ribnikara“ opet protestuju: „Država od 3. maja nije uradila ništa za bezbednost dece“

15. December 2023.
Roditelji dece koja su 3. maja ubijena u masakru u Osnovnoj oglednoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, ali i oni čija deca pohađaju ovu školu, okupiće se u subotu 16. decembra tačno u podne ispred ulaza u Ulici kralja Milutina br. 10. Pozivaju sve građane da im se pridruže na skupu i da zajedno, kako navode, traže pravdu za žrtve maskih tragedija i bezbednost dece u svim školama.
IMG_0957 (1)
Osnovna ogledna škola "Vladislav Ribnikar". Foto: Veran Matić

Autorka: Sanja Radovanović

Roditelji ubijene dece iz Odeljenja VII 2, roditelji dve mlađe učenice koje su tog 3. maja bile dežurne kada ih je upucao maloletni K. K, kao i majke i očevi ostalih đaka koji pohađaju ovu beogradsku školu, pozivaju sve građane na sutrašnje okupljanje u 12 časova ispred školskog ulaza iz Ulice kralja Milutina br. 10.

Oni navode da ovim načinom žele da poruče vlasti da traže pravdu za svu decu, mladiće i devojku koji su stradali 3. i 4. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, Duboni i Malom Orašju.

Takođe navode da žele bezbednost dece u svim školama.

„Država od 3. maja nije uradila ništa za bezbednost dece i dalje ne reaguje na apele roditelja. Zahtevamo jasne i nedvosmislene odluke!“, poručili su roditelji u svom pozivu.

Podsetimo, roditelji ubijenih đaka u „Ribnikaru“, kao i majke i očevi ostalih đaka već su se okupljali ispred škole.

Prve nedelje šetali su do zgrade Vlade Republike Srbije, na koju su lepili poruke sa natpisom: 3. maj i dalje traje, dok su druge dve srede stajali ispred škole tačno u 8:40, kada se pretpostavlja da je počela masovna pucnjava.

 

Tekst je prenet sa portala Nova.

Click