Odloženo suđenje za pretnje novinarki Jeleni Zorić: Hitne obaveze sudije

13. April 2022.
Suđenje advokatu Svetislavu Bojiću po prijavi novinarke Insajder televizije Jelene Zorić, u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, odloženo je za 26. maj zbog hitnih obaveza sudije.
Jelena Zoric 18 Nov 2021 01 Srdjan Ilic
Jelena Zorić. Foto: Srđan Ilić/Insajder

Izvor: Insajder

Zorićkin pravni zastupnik, advokat Dragoljub Đorđević rekao je da nema utisak da se slučaj odugovlači već da je zaista u pitanju obaveza sudije, što dokazuje i relativno brzo zakazivanje novog ročišta.

Bojić, koji je branilac Predraga Koluvije optuženog da je na imanju svoje firme „Jovanjica“ uzgajao više od tone i po marihuane, krajem decembra 2020. godine uputio je pretnje novinarki Jeleni Zorić, poručujući joj da „niko nije dobro prošao ko se o Koluviju ogrešio“.

Okrivljeni Bojić je 28. decembra 2020. ispred Sepcijalnog suda prišao novinarki Zorić, dok je zajedno sa snimateljem radila svoj novinarski posao i rekao: „Molim Vas budite precizni u izveštavanju pošto je moj klijent Predrag Koluvija pošten čovek i veliki vernik. Evo on meni kaže kad sam išao da ga posetim – Zorićka me uništava i rastura njenim izveštavanjem, ali se ja Bogu molim za njeno zdravlje, kao što se molim i za zdravlje tužioca Saše Drecuna i ovog što ga je uhapsio, Slobodana Milenkovića’“.

Advokat Đorđević je nakon prošlog ročišta rekao da je imao “mučan utisak” jer su na svaki način pokušali da omalovaže novinarku Jelenu Zorić.

“Lično se pitam zar je trebalo da prođe dve godine a, da se još nismo suočili sa istinom i sa pravdom, pogotovo kada je u pitanju pravo na informisanje i sigurnost novinara“, istakao je tada advokat Đorđević.

Članak je prenet sa portala Insajder.

Click