ANEM osuđuje ponovne pretnje navijača Brankici Stanković

25. May 2022.
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) najoštrije osuđuje skandiranje navijača protiv novinarke Brankice Stanković na košarkaškoj utakmici “Partizan – Budućnost” koja je odigrana 22. maja 2022. godine u dvorani “Aleksandar Nikolić”.
anem-logo

Tokom polufinalne utakmice ABA lige deo navijača “Partizana” je zloupotrebio ovu sportsku manifestaciju za iskazivanje mržnje i pretnje upućene glavnoj i odgovornoj urednici TV “Insajder” skandirajući: “ B 92 policijska emisija lagaće vas tog četvrtka Brankica kurvetina!”

Ne ulazeći u motive i spekulacije o tome da je u pitanju deo navijača koji su 2009. godine na južnoj tribina stadiona FK “Partizan” bacali gumenu lutku pogrdno skandirajući i preteći Brankici Stanković, ANEM očekuje brzu reakciju nadležnih organa u otkrivanju I kažnjavanju počinilaca.

Nedopustivo je da trinaest godina nakon incidenta na fudbalskoj tribini ponovo svedočimo o izlivima mržnje grupe navijača “Partizana” u sportskoj dvorani na košarkaškom meču prema koleginici Brankici Stanković.

Očekujemo da se ovim povodom oglase i čelnici sportskog društva “Partizan” Milorad Vučelić i košarkaškog kluba “Partizan” Ostoja Mijailović i nedvosmisleno osude ovaj incident distancirajući se od takve podrške navijača koji moraju biti brzo zakonski sankcionisani.

Svaka drugačija reakcija vodi skorom ponavljanju sličnog incidenta i ohrabrivanju aktera koji ovakvim ponašanjem ugrožavaju život i rad medijskih radnika.

Izvor: Insajder

Click