Apelacioni sud ukinuo presudu Osnovnog suda u Vranju Iliću zbog nelegalne gradnje – novo ročište u decembru

2. November 2023.
Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Osnovnog suda u Vranju koja je doneta 20. marta ove godine kojom je direktor firme ,,Colosseum gest” Stefan Ilić (iza koje stoji Dejan Nikolić Kantar) osuđen sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora zbog nelegalne gradnje, i vratio predmet na ponovno postupanje.
tingey-injury-law-firm-veNb0DDegzE-unsplash (1)
Foto: Tingey Injury Law Firm/Unsplash
Izvor: Jugpress

Na presudu Osnovnog suda, OJT u Vranju izjavilo je žalbu zbog toga što sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnog predloga u vezi krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a stav 3 u vezi stavom 2. Krivičnog zakonika kojim je predviđena stroža kazna zatvora od šest meseci do pet godina uz novčanu kaznu. Novo ročište u ovom postupku zakazano je 11. decembra 2023. godine.

Protiv Ilića u Osnovnom sudu u Vranju zbog nelegalne gradnje koja se nadovezuje i na zaziđivanje prozora Ok radija vodi se još jedan postupak, a sledeće ročište zakazano je 22. novembra 2023. godine u 13 časova.

Podsetimo se, u Vranju je 19. oktobra odloženo suđenje Iliću zbog toga što je njegov advokat Novica Zdravković otkazao punomoćje.

Pre skoro dve godine firma ,,Colloseum gest” iza koje stoji vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Dejan Nikolić Kantar počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u samom centru Vranja, pored OK radija i garaže koju koristi lokalna vlast. Tim objektom je kasnije zazidan i prozor redakcije OK radija, što je bio deo pretnji i pritisaka na ovaj medij. Nikolić je osuđen za ove pretnje i ugrožavanje sigurnosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

Gradska uprava Vranje ni nakon dve godine nije srušila nelegalan objekat kockarnice kojim su zazidane kancelarije OK radija.

Članak je prenet sa portala Cenzolovka.

Članak je prenet sa portala Cenzolovka.

Click