POTRESNE REČI MAJKE UBIJENOG ANDRIJE ČIKIĆA: Kasno je za iskreno saučešće (VIDEO)

29. February 2024.
SUZANA Čikić, majka Andrije Čikića, ubijenog u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar, izjavila je za "Novosti" da je 10 meseci nakon monstruoznog ubistva kasno da roditelji ubice izjave saučešće unesrećenim porodicama.
Suzana Stanković Čikić
Suzana Stanković Čikić. Autor fotografije: Goran Srdanov

Izvor: Novosti

– Saučešće znači saosećanje sa nečijim bolom zbog gubitka drage osobe. To znači brigu za tog nekog u teškim trenucima, podršku. Saučešće se izjavljuje neposredno nakon tragičnih događaja. To od porodice Kecmanović nismo dobili. Nisu se oglasili ni neposredno nakon samog događaja, niti mesecima kasnije. Prva izjava saučešća bila je preko njihovih branilaca i to preko novinskih portala, da li biste vi mislili da je to iskreno – rekla je ona.

Kako je navela, na prvom saslušanju “njihov branilac Borović je prišla meni i drugim roditeljima i izjavila saučešće u lično ime”.

– Moram priznati da sam bila malo zatečena. Možda nisam odgovorila na to kao što bih možda odgovorila vama, ali poštujem njenu hrabrost da nam priđe nakon par dana. Branilac ljudi koji su odgovorni za ubistvo naše dece. Nakon toga, nakon 10 meseci od njih nije došlo saučešće. Ne možemo da kažemo da nije bilo prilike. Vladimir je u pritvoru, ali Miljana Kecmanović nije i mogla je da nađe način da bar pokuša. Ja bih bar tako uradila! – kazala je Suzana Čikić.

 

Tekst je prenet sa portala Novosti.

Click