Euronews Srbija ponosno i odlučno pruža punu podršku našoj novinarki Minji Miletić

24. November 2022.
Povodom podnošenja krivične tužbe za uvredu protiv naše novinarke Minje Miletić od strane saradnika ministra, Euronews Srbija ističe da smo nezavisan informativni TV kanal.
minja-miletic-plavo-opsivena-99799
Minja Miletić. Foto: N1

“Time što se fokusiraju na činjenice, ideje, kao i moguća rešenja, naši novinari promovišu transparentnost, empatiju i integritet. Novinarima se mora dozvoliti da obavljaju svoj posao i da izveštavaju bez straha i nepristrasno”.

Istovremeno, povodom ovog slučaja Euronews iz Liona je izdao saopštenje:

“Mi u Euronews-u izražavamo novinarsku solidarnost sa kolegama iz Euronews Srbija i podržavamo ih u trenutku kad se suočavaju sa pravnim pretnjama i trpe pritisak zbog toga što su vršili svoju beskompromisnu novinarsku dužnost prema svojim gledaocima. Euronews, zajedno sa Euronews Srbija, je uvek obavljao svoje novinarske zadatke ne obazirući se na političke uticaje, zastrašivanja ili pritisak, držeći se osnovnih uredničkih vrednosti – objektivnosti, poštenja i uravnoteženosti. Uvek ćemo odlučno zbijati redove u zaštiti naše uređivačke slobode i nezavisnosti u zajedničkom stremljenju ka nepristrasnom, istinitom, poštenom i odgovornom izveštavanju, što su ključne vrednosti u našoj Euronews porodici.  Ohrabrujemo kolege iz Euronews Srbija da istraju u odbrani vrednosti koje su im donele poverenje i poštovanje srpske publike”.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija, a ovim povodom kompanija je saopštila:

“Telekom Srbija je kompanija koja je pre nekoliko godina, u skladu sa svetskim trendovima, započela razvoj multimedijalnog sadržaja ne samo u Srbiji, već i u regionu. Kao kompanija koja za cilj ima da se pozicionira kao lider u ovoj oblasti za svoje partnere birali smo najrespektabilnije medijske kuće, kao što je Euronews, čije je poslovanje utemeljeno na profesionalnim vrednostima. Zbog toga želimo da damo punu podršku Euronews-u i njihovom novinaru, jer čvrsto verujemo da bi novinari trebalo da imaju neometanu slobodu objektivnog izveštavanja i da svoj rad obavljaju bez pritisaka ili pretnji pravnim sankcijama”.

Click