Što je ispod površine otkriva kampanja Hrvatskog psihijatrijskog društva i agencije Bruketa&Žinić&Grey

24. November 2020.
Čak jedna od deset osoba u Hrvatskoj pati od depresije, pokazuju istraživanja, međutim rijetki ju prepoznaju.
bruketa-naslovna-750x375
Fotografija preuzeta sa portala Media Marketing

Kako bi osvijestili javnost o problemu depresije i potaknuli oboljele na liječenje, Hrvatsko psihijatrijsko društvo i agencija Bruketa&Žinić&Grey napravili su kampanju Ispod površine. Ideja se temelji na činjenici da osobe koje pate od depresije to često uspješno skrivaju od okoline, trudeći se živjeti kao da bolesti nema, što može dovesti do sve težih posljedica po zdravlje.

Depresivne osobe samo su naizgled sabrane, dok ispod površine skrivaju bujicu teških emocija. Kampanja promovira mrežne stranice ispodpovrsine.hr putem kojih je moguće potražiti pomoć za sebe i svoje bližnje. Rano otkrivanje i terapija skraćuju oporavak s dvije godine na samo dva mjeseca.

Prvi put u potpuno vlastitoj produkciji, agencija Bruketa&Žinić&Grey organizirala je cjelonoćno snimanje u najdubljem zagrebačkom bazenu u Utrinama, koji je za potrebe snimanja bio obložen u crno, a sve su nadzirali profesionalni ronioci i dežurna liječnička ekipa.

Video je režirala Marcella Zanki, poznata po brojnim regionalnim glazbenim spotovima i filmovima objavljenima na Nownessu i popularnoj medijskoj platformi Vice, dok glazbu potpisuje Lovely QuincesMarko Gligorijević je direktor fotografije, Marko Vrdoljak je fotograf, a Ivan Cvirn tehnički producent.

Nositelj projekta je Hrvatsko psihijatrijsko društvo uz pomoć brojnih drugih institucija i organizacija: Hrvatsko društvo za afektivne poremećaje HLZHrvatsko društvo za neurostimulaciju mozga HLZUdruga ZajednoKlinike psihijatrijske ustanove i odjeli psihijatrije RH. Pokrovitelji su Hrvatski liječnički zborHrvatska liječnička komora i Grad Zagreb.

Tekst je prenet sa portala Media Marketing.

Share