Odbrana Nikole Panića tvrdi: branio se od neovlašćenog snimanja

2. November 2023.
Odbrana Nikole Panića po rečima njegovog advokata Bobolkova, bazira se na činjenici da je Panić neovlašćeno sniman i da se on branio od neovlašćenog snimanja. Na pretresu koji se danas održao, na dan Svetski dan nekažnjivosti zločina nad novinarima, izvedeni su snimci događaja kao dokazi po predlogu Osnovnog tužilaštva u Nišu.
tingey-injury-law-firm-yCdPU73kGSc-unsplash (2)
Foto: Tingey Injury Law Firm/Unsplash

Izvor: Niška Inicijativa

Odbrana NIkole Panića, po rečima njegovog advokata Bobolkova, jeste akt samoodbrane. Na glavnom pretresu su gledani smimci kamera i snimak koji je sačinio oštećeni Srđan Nonić, koga je odbrana tražila da se opet sasluša, što je učinjeno iz pristanak oštećenog.

Panić je optužen za “ugrožavanje sigurnosti” za delo počinjeno januara 2023. godine. Suđenje Nikoli Paniću je posledica napada koji je zabeležen i snimkom, koji je završen u policijskoj upravi posle skoro 5 minuta potere, udarca i psovki u centru Niša.

Advokat oštećenog, dr Goran Đorđević je izjavio da su ovde činjenice jasne i saglasio se sa zahtevom da se u materijal uvrsti snimak kamera iz glavnog hola Policijske uprave u Nišu koji se nije našao u dokaznom materijalu, koji po ikazima oštećenog Nonića pokazuje još jedan nasrtaj ispred policajaca koji su bili dežurni u glavnoj zgradi MUP-a u Nišu.

Nikola Panić je radnik Gradske uprave grada Niša i urednik provladinog “Portala 018”, dok njegovo medijsko udruženje na godišnjem nivou inkasira preko 7 miliona dinara od raznih ugovora. Podaci koje imamo kao redakcija govore da je “Portal 018” redovno na spisku medija koje finansira javni sektor u Nišu, ali i ne samo u Nišu već i u opštinama i gradovima u blizini Niša.

Posle ovog incidenta, organi gradske uprave gde Panić i radi, ušli u seriju falsifikovanja dokumenata o radnom vremenu Nikole Panića, zbog čega je podneta krivična prijava protiv više lica koje rade u javnom sektoru grada Niša, ali i nekoliko dopuna iste krivične prijave. Upravna inspekcija je konstatovala nepravilnost u ovom slučaju jer u samom aktu nije postojao zavodni pečat, ali je navela da nema kršenja zakona pa nije bilo mesta za dalje postupanje.

Tekst je prenet sa portala Niška Inicijativa.

Click