Хуманитарна фондација „Стара Рашка“ поделила божићне поклоне

5. January 2020.
Хуманитарна фондација „Стара Рашка“ из Канаде, коју води Пријепољка Драгна Вараклић, и ове године делила је уочи Божића поклоне за болесни децу и децу из породица лошијег материјалног стања. Подршку у подели дала је Хуманитарна организација „Стара Рашка“ из Београда а по 5000 динара добило је 440 деце
pokloni-02.jpg

 

Војин Вучићевић, председник Управног одбора Хуманитарне организације „Стара Рашка“ из Београда захвалио се породици Вараклић, Драгани и Горану, пореклом из Пријепоља, који већ 13 година помажу деци, не само из града у ком су рођени већ из целе Рашке области.

Поред сарадње са сестринском организацијом из Канаде, београдска „Стара Рашка“ је ранијих година реализовала бројне друге активности. 2018. у Пријепољу су дељене саднице воћа а пред крај године је подељено 1700 новогодишњих пакетића деци из предшколских установа у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши. У 2019. години изостале су акције у Пријепољу и Прибоју, а Вучићевић каже да није било интересовања локалних самоуправа. Такође, каже и да је много имућних људи из овог краја али да мало њих помаже рад „Старе Рашке“.

Поред Пријепоља, Божићни поклони су ове године обрадовали и 420 деце у Сјеници и Новој Вароши. До сада је из Канаде посредством фондације „Стара Рашка“ и породице Вараклић за божићне поклоне прикупљено преко пола милиона евра, које је добило више од 12000 најмлађих. Поред тога, Драгана и Горан су познати по бројним другим донацијама, од којих су последња лифтови вредности око 80000 евра за Општу болницу у Пријепољу.

[embedded content]

Članak je prenet sa portala Foruminfo.

Članak je prenet sa portala Foruminfo.

Click