Za jedan dan 160 žalbi građana zbog podizanja cena namirnica i medicinskih sredstava

26. March 2020.
Dan od uspostavljanja jedinstvenog Kontakt centra za prijavljivanje svih zloupotreba za vreme vanrednog stanja primljeno je više od 160 žalbi građana, a najveći broj pritužbi odnosio se na podizanje cena osnovnih životnih namirnica i medicinskih sredstava.
ulje_i_secer_nasa
Foto: 021
To je za TV Prva rekao šef jedinice za reformu inspekcije pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Dragan Pušara.
Pored pritužbi na podizanje cena osnovnih životnih namirnica i medicinskih sredstava, Pušara kaže da se građani žale i na neorganizaciju linijskog prevoznika kod privrednika, na najavu o smanjenju zarada, kao i na rad pojedinih maloprodajnih objekata. Tako je, kaže, u selu Krčagovu otvoren manji tržni centar, po toj prijavi je odmah izašla inspekcija rada koja je taj centar zatvorila.
Na sajtu su, kako je rekao, postavljena i najčešća pitanja građana i privrede i odgovori, među njima i pitanja koliko košta maska u apotekama. On je rekao da je maksimalna cena jednoslojne maske 120 dinara, a da se sada tržišna inspekcija suočava sa pokušajem da se ove cene obezbede na tržištu.
Kaže da se sve apoteke, i javne i privatne, u velikoj meri pridržavaju propisanih mera Vlade i nema izdavanja veće količine maski od 10 komada.
Maske su stigle i ima ih u svim apotekama. Pik krize kada se govori o maskama je iza nas“, rekao je Pušara.
Žalbe građani i privreda mogu uputiti inspekciji preko sajta inspektor.gov.rs, a pozivom na broj telefona 635 0322 mogu dobiti pomoć operatera u popunjavanju formulara za žalbe koji će biti prosleđeni inspekciji.

Članak je prenet sa portala 021.

Članak je prenet sa portala 021.