Preko Gradine pokušali da prošvercuju 150 kg usoljenih ovčijih creva za kobasicu

11. Februar 2020.
Carinici su u ponedeljak, 10. februara na prelazu Gradina zaplenili oko 150 kilograma sveže usoljenih ovčijih creva za kobasicu.
zaplenjena ovcija creva na Gradini
Foto: upravacarina.rs

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil “folksvagen pasat” pirotskih registarskih oznaka.

Vozač i suvozač, obojica državljani Srbije, rekli da nemaju ništa da prijave, jer su u Bugarskoj kupovali poklone za dečje rođendane. Da bi potkrepili svoju priču pokazali su carinicima dva velika plišana medveda i rođendansku tortu.

Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik automobila u njemu se iza dve kancelarijske stolice nalazila i gomila kesa sa sveže usoljenim ovčijim crevima.

Nekoliko kesa sa istom sadržinom pronađeno je potom u prostoru rezervne gume, kao i na zadnjem sedištu i ispod njega. Jedna kesa je bila sakrivena ispod presvlake suvozačkog sedišta, na kojem je jedan od putnika prethodno sedeo.

Merenjem je utvrđeno da se radi o količini od 149 kilograma, a kao vlasnik se prijavio 40-godišnji suvozač iz Babušnice, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.

Članak je prenet sa portala 021.