Koncerti za bebe i roditelje od ove subote ponovo u Galeriji Matice srpske

9. Oktobar 2019.
Galerija Matice srpske, u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, priređuje novu koncertnu sezonu klasične muzike za bebe i njihove roditelje i to od oktobra 2019. do juna 2020. godine, u okviru projekta "Odrastanje uz umetnost".
koncertic.jpg

Ove subote, 12. oktobra, biće održana prva dva koncerta – u 11 i 12:30 sati. Koncerti su svake prve subote u mesecu.

U novoj sezoni koncerata, muzičari Beogradske filharmonije će 30 minuta izvoditi pažljivo odabrane klasične kompozicije, koje su po dinamici i sadržaju prilagođene najmlađim posetiocima Galerije.

Budući da je broj mesta na koncertima ograničen, potrebno je da roditelj ili staratelj koji želi da dovede dete rezerviše besplatnu kartu putem onlajn formulara:

• za koncert u 11:00 sati – OVDE
• za koncert u 12:30 sati – OVDE

Svake prve subote u mesecu, hol Galerije Matice srpske pretvoriće se u parking za kolica, a velika sala postaće muzička dvorana u kojoj bebe mogu slobodno da uživaju slušajući najlepše klasične kompozicije, asistirajući muzičarima svojim pokretima, plačom, prvim rečima i tapšanjem.

Svaka beba dobiće na poklon radosnicu “Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost” koja beleži i čuva dragocene uspomene prvih susreta sa kulturom i umetnošću. Nakon koncerta, roditelji sa najmilijima mogu bojama da ostave bebin otisak na platnu ili fotografisanjem ispred panoa, stvarajući uspomenu na bebin prvi dolazak u Galeriju.

Ova jedinstvena “umetnička dela” biće posebno predstavljena na poslednjem koncertu, u junu 2020. godine.

Osim koncerata klasične muzike, Galerija Matice srpske je prošle godine postala prvi muzej u Srbiji koji je prilagođen potrebama roditelja sa bebama – na raspolaganju su fotelja za dojenje i hranjenje, povijalica za bebe, kao i igračke u Dečjoj sobi.

Svakog utorka ulaz u Galeriju Matice srpske je za roditelje sa bebama slobodan, a najmlađima je omogućeno puženje, igranje, plakanje, smejanje i uživanje u umetnosti.

Kako izgledaju koncerti za bebe pogledajte u našim reportažama OVDE i OVDE.

Galerija Matice srpske nalazi se na Trgu galerija 1.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Članak je prenet sa portala 021.

Članak je prenet sa portala 021.