Na mom radaru: Mirko Poledica

22. January 2022.
Mirko Poledica, rođen u Čačku 11. septembra 1978, predsednik je Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, član Evropskog borda FIFPRO, bivši profesionalni fudbaler, filantrop, zaljubljenik u prirodu i večiti buntovnik. Završio Fakultet za sport i FIFA fudbalsko pravo.
Mirko-Poledica-mc.rs_-scaled
Mirko Poledica. Foto: Medija centar Beograd

REFERENDUM: Odlazak na referendum za mene predstavlja građansku dužnost, zaokružio sam NE. Odlazeći na izborno mesto sreo sam poznanika koji mi se pohvalio da mu se ćerka zaposlila preko stranke, pa mora da zaokruži DA i da se ovim referendumom mora rešiti pitanje Rio Tinta. Pitao sam ga kakve veze ima Rio Tinto sa izborom tužilaca, pogledao me je zbunjeno i nije me razumeo. Dakle, bitno je da se ćerka zaposlila, zašto bi se mešao u “Referendum”.

STADIONI: U Srbiji se grade fudbalski stadioni, Zaječar, Leskovac, Loznica, Kraljevo. Nikada u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala nije se igrao superligaški fudbal u navedenim gradovima. Tamo gde su stadioni napravljeni prethodnih godina pogašeni su svi klubovi, Užice, Čačak, Jagodina… Dobićemo i Nacionalni stadion, tako su obećali, samo još cenu da dogovore.

PRAVA FUDBALERA: Srbija je trenutno jedina zemlja u Evropi u kojoj je nacionalni fudbalski savez (FSS) oduzeo sva prava igračima. Klubovi ne moraju da plaćaju igrače, mogu da ih diskriminišu i mobinguju i za to neće snositi nikakve posledice. Nikada u svojoj praksi nisam video nijedan savez koji toliko radi na štetu svoje dece kao što to čini FSS. Bitno je da se uvek i u svakoj prilici zahvale velikom vođi na podršci, koga još briga za tuđu decu…

NOVAK ĐOKOVIĆ: Najveći sportista s naših prostora koga su deportovali državljani čiji je svaki četvrti stanovnik potomak osuđenika i čije stanovništvo čini više od 30 odsto populacije koja se nije rodila u Australiji učinio nas je tužnim što nećemo moći da ga gledamo na Grend slemu. Globalna svetska politika je pobedila sport, nakon sankcija i zabrane igranja tadašnje Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Barseloni i na fudbalskom EP u Švedskoj, istorija se opet ponovila, ali ovoga puta ne preko rata već preko igle.

ŽELJKO IZ HOLANDIJE: Moj prijatelj, Srbin koji je rođen i odrastao u Holandiji, patriota, veliki humanitarac i dobrotvor koji već dve godine ne sme da dođe u Srbiju zbog sukoba koji je imao u Čačku s lokalnim funkcionerima i političarima, koje je kritikovao zbog bahatosti. Nikada nisam otišao u Holandiju da mi nije dao novac da ponesem sirotinji ili bolesnima za lekove. U današnje vreme malo je takvih ljudi, koji su spremni da podele svoje parče hleba sa drugima. Zbog toga i ne može da dođe, da je član “družine”, ne bi mu trebao ni dokaz o vakcinaciji.

Tekst je prenet sa portala Novi magazin.

Click