Na mom radaru – Marko Somborac

19. September 2020.
Marko Somborac, rođen 1976. u Smederevu, nagrađivani je karikaturista, najpoznatiji po svom dnevnom stripu za Blic. Bavio se grafičkim dizajnom, animacijom i ilustracijama za knjige. Takođe, imao je i solo izložbe na gradskim ulicama i trgovima u Beogradu i Šapcu.
Radar Marko Somborac 1
Fotografiju ustupio Novi magazin

Akcija “Podrži đake”

Na mom radaru je ovih dana akcija “Podrži đake, podrži škole”, gde u organizaciji društva Koraci skupljamo donacije za maske i sredstva za dezinfekciju za porodice i škole koje imaju teškoća u nabavljanju tih sada obaveznih stvari za pohađanje nastave. Akcija se sastoji u tome da ja na gradskim trgovima crtam prolaznike koji žele da doniraju i pride imamo i bend Teodore i Gorana Skrobonje, koji ovo dešavanje takođe čine zanimljivijim. Bili smo u Beogradu i Novom Sadu, uskoro Prijepolje, Požega i još nekoliko gradova, pozivam sve koji mogu da dođu i pride žele moj crtež, da spojimo ugodno sa korisnim J

Sa Kriznim štabom “nema labavo”

U sklopu toga je, naravno, korona i čuveni Krizni štab, koji se osmelio da čak šest meseci posle pandemije oštro zahteva od političara da nose maske, dokazavši da s njima nema labavo. Za godinu dana onda možemo očekivati još oštrija saopštenja, ali pod uslovom da nema nekih vanrednih izbora, kad se u kriznom štabu tradicionalno tihuje.

Epski sporazum

U mislima su mi misterija zamenjene fascikle, penkalo stoleća i sve u vezi istorijskog, zapravo epskog vašingtonskog sporazuma. Dakle, od priče da naš predsednik ne jede, ne pije, ne spava, čita 600 stranica i svi ga uvažavaju, primaju ga u odaje i poluzagrljavaju ga, došlo se do toga da je gurman, enolog, rano leže, ne čita ni stranicu i po i još ga puštaju da ih čeka po sat i po i daju mu hemijske kao suvenir. Šta je sledeće, da zapravo nije zlatno doba?

Moguće je da previše tražimo od čoveka, uostalom, kako i da se koncentriše na svoj posao usred ispitnog roka u Višoj trenerskoj?

Ovih dana je prisutna i teza da bi opozicija bila bolja kad bi se trenutni lideri povukli, na šta je Đilas rekao da kad se on povukao, Vučić je to iskoristio i ojačao. Neće ponoviti tu grešku, možda bi Vučić dostigao i više od šezdesetak odsto, koliko trenutno ima, da nema tog efikasnog delovanja Đilasa, koji mu ne da da mrdne iznad ubedljive natpolovične većine.

Tekst je prenet sa portala Novi magazin.

Click