Traže da se Pinku zabrani promovisanje ozoniranja krvi

21. Maj 2020.
Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je da su 474 profesora i lekara potpisali Apel protiv zloupotrebe korišćenja javne frekvencije i zatražili da REM televiziji Pink izrekne meru zabrane promovisanja „ozoniranja krvi“.
05011-2-678x382.jpg
Fotografija preuzeta sa portala Danas

Za lečenje virusa kovid 19 zvanično su odobrene četiri terapije, podseća se u Apelu i precizira da u Srbiji postoje zvanični terapijski protokoli, među kojima se ne nalazi ozoniranje krvi. Prema navodima iz Apela, ni u svetu se za lečenje ove bolesti ozonoterapija zvanično nigde ne primenjuje, osim što je u Španiji u toku jedna klinička studija.

Čak iako studija pokaže pozitivne efektne ozona u tretmanu ove bolesti, napominju potpisnici Apela, „do njene primene smo daleko“. Kako se precizira u Apelu, „posle niza kliničkih studija, za svaku terapiju moraju biti napisani protokoli odobreni od nadležnih regulatornih tela“.

– Vlasnici privatnih televizija, koji poseduju javne frekvencije, suprotno zakonu, koriste javno dobro u privatne svrhe uz kršenje zakona“, ukazuje se u Apelu.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.