Sedmi Rok kamp za devojčice ove godine u Beogradu

1. June 2023.
Tim Rok kampa za devojčice otvorio je konkurs za novu generaciju rokerki. Sedmo izdanje kampa će se ove godine održati u Beogradu od 16. do 22. jula, a konkurs će biti otvoren do 11. juna.
1home-2
Foto: rokkampzadevojcice.com

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku.

Tokom sedam dana kampa, učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje električne gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, kao i snimanja zvuka i koncertne produkcije.

Tokom kampa biće formirani bendovi koji će nastupiti na završnom koncertu u Beogradu.

Sa učesnicama će raditi tim od deset posvećenih mladih muzičarki koje su aktivne na domaćoj muzičkoj sceni.

Za učešće na kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta.

Potrebno je samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam, naglašavaju iz Kolektiva Femix koji organizuje ovaj program od 2017. godine.

Za sekciju muzičke produkcije mogu da se prijave devojčice do 15 godina starosti, a takođe i one devojčice koje su već učestvovale na Rok kampu za devojčice.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Pored muzičkih radionica, u okviru kampa će se realizovati i niz radionica na teme poput samopouzdanja, scenskog nastupa, veština komunikacije, kao i razgovora o iskustvima aktivnih muzičarki, ženskoj istoriji u muzici i muzičkom novinarstvu.

Više informacija o načinu prijavljivanja i formular nalazi se na sajtu Rok kampa za devojčice i društvenim mrežama.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.

Click