Počinje filmska revija festivala „Slobodna zona“ u Kraljevu

7. September 2020.
Projekcijom igranog filma „Alisa i gradonačelnik“ u dvorištu Francuske kuće večeras u Kraljevu počinje sedmodnevni filmski serijal, koga, u saradnji sa Filmskim festivalom Slobodna zona, organizuje Kulturni centar „Ribnica“.
Slobodna-zona-678x381

Kraljevčani će sutra moći da pogledaju islandski igrani film „Okrug“,za sredu je planirana projekcija švedskog dokumentarca „Stig Laršon: Čovek koji se igrao vatrom“ a u četvrtak će biti prikazan uzbudljivi dokumentarac „Izbačeni“ koji se bavi problemom globalne krize stanovanja.

U petak 11. septembra na programu je dokumentarac „Selfi“ koji se bavi rekonstrukcijom događaja koji su doveli do ubistva šesnaestogodišnjaka Davida Bifolka,od strane policije, 2014 godine u napuljskoj četvrti Trajano.

Dve zadnje projekcije ove filmske smotre planirane su za naredni ponedeljak i utorak kada će biti prikazana dva filma: Zvezda od sto kila i Moje neverovatno leto sa Tes. Filmovi su namenjeni za publiku uzrast 14 +.

Sve filmske projekcije na otvorenom počinju u 19 časova,ulaz je slobodan ali uz pridržavanje propisanih mera (maske i distanca) radi sprečavanja širenja virusa Kovid 19.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.

Click