Nova turistička atrakcija na Zlatiboru, vestren kompleks na Vodicama Zlatibor

17. Maj 2020.
Tematski park nazvan El Paso Siti otvoren je na Vodicama, 14 kilometara od centra Zlatibora, i ugostio je prve turiste. Kompleks, koga čine kaubojski grad, indijansko selo i tradicionlano zlatiborsko selo sa crkvom, ali i savremeni sadržaji, poput kafea, poslastičarnica, teretana, objekata i soba za smeštaj gostiju, pa i muzej starih predmeta, prostire se na oko šest hektara.
Kauboj-selo-678x363.jpg
Foto: El Paso City/TO Zlatibor/Danas

Nobično naselje, za koje je Turistička organizacija Zlatibor navela da je nova turistička atrakcija, nazvano je po istoimenom gradu na granici između SAD i Meksika.

Kaubojski deo sa replikama saluna, konjušnice, banke, pošte, berbernice, kancelarije šerifa i zatvora, pa i diližansom, kao i indijansko naselje, koje je nazvano po poglavici Biku koji sedi, odvojeni su od zlatiborskih drvenih koliba rekom, koja simbolizuje Rio Grande.

U šarenim vigvamima, sobama u kaubojskim zaprežnim kolima i 12 drvenih zlatiborskih brvnara nudi se smeštaj za oko 100 gostiju.

Kompleks je, kako se navodi, osmišljen kao mesto susreta dveju kultura iz različitih delova sveta, odnosno američkog i srpskog načina života od 1865. do 1890. godine.

Vlasnik Milija Čumić, navodi da se u tom turističkom komplesku poštuju sve mere zaštite, zbog epidemije korona virusa.

Posete se naplaćuju i ulaznica za odrasle košta 350, a za decu 300 dinara, dok je pojedinačna karta za grupne posete 250, odnosno 200 dinara.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.