Vučić o ubistvu Milana Pantića: Dali smo sve od sebe da se taj slučaj reši

10. June 2021.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas govoreći o 20. godišnjici ubistva Milana Pantića u Jagodini, ocenio da "smo dali sve od sebe" da se taj slučaj reši, a da je zbog toga i angažovao predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića.
Serbia Kosovo Talks
Aleksandar Vučić. Foto: Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

“Angažovali smo gospodina Matića da i komisija i svi drugi, da pomognemo nadležnim organima i pronadjemo počinioce i rešimo ubistvo. Verujem da je do odredjenih pomaka došlo, ali nisam ja taj koji treba da sudim i donosim odluku da li ima dovoljno dokaza, to je na tužilaštvu”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Jagodini.

Rekao je da je bivša vlast “skrivala činjenicu” da je Pantić ubijen i nije ga rešila, kao što nije rešila ni slučaj ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Istakao je da veruje da će “konačno” biti rešen slučaj ubistva Pantića.

Dopisnik Večernjih novosti Milan Pantić je ubijen 11. juna 2001. u ulazu zgrade u kojoj je živeo u Jagodini dok se vraćao iz prodavnice.

Veran Matić, povodom 20. godišnjice od ubistva Pantića, izjavio je da kada govori o rešavanju tog slučaja, ne može u njemu da gleda isključivo pojedinca kao izvršioca i konkretnu privatizaciju kao motiv za Pantićevu likvidaciju.

“Kroz sve privatizacije tokom demokratskih promena od 2000-tih na ovamo, vidi se odnos države (pojedinaca u njeno ime, kao nosioca političke vlasti u tom periodu) prema narodu i društvu u celini. Imajući u vidu pretežno negativnu konotaciju pomenutog odnosa, postavlja se pitanje da li je taj pojedinac u tom momentu bio jači od države”, naveo je Matić u pisanoj izjavi.

Click