Šarić tražio od Lazarevića da proveri da li se vodi istraga

23. December 2019.
Darko Šarić, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina, tražio je do šefa kabineta bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, da proveri da li se vodi istraga protiv njega, piše portal KRIK.
krik

KRIK prenosi transkripte iz telefonskog razgovora Šarića, njegovog saradnika Rodoljuba Radulovića i Branka Lazarevića, tadašnjeg šefa Dačićevog kabineta, iz kojih se vidi da je Lazarević na pitanje o istrazi dogovorio da će se “videti ponovo”.

Razgovor je obavljen sredinom novembra 2008. godine a “nadimci kojima se oslovljavaju i način na koji razgovaraju ukazuju na to da su ova dva čoveka bliska i da se poznaju neko vreme. Lazarević ga prisno oslovljava sa čak tri nadimka – Mišo, Miško i Mićko, a Radulović njega sa – druže, brate moj i Bane”, navodi portal.

“Tužilaštvo ove razgovore smatra ključnim dokazima da su iz Dačićevog kabineta mafiji dostavljane poverljive informacije. Oni, ipak, nisu iskorišćeni na sudu jer ih je sudija Danko Laušević izbacio iz procesa i zapečatio – tako da javnost neće moći da ih čuje”, piše portal.

Transkripti pokazuju i kako je Lazarević insistirao kod narko-dilera da mu nabavi “Blekberi” telefon. Predaja poklona zabeležena je i kamerom, a ove snimke je KRIK ranije objavio.

Lazarević je na sudu priznao da je dobio telefon i rekao da je to bio samo “znak pažnje”. Ispričao je i da je isti telefon Radulović dao i njegovom šefu Dačiću, piše KRIK.

Ceo tekst možete čitati ovde.

Click