Pupovac o pobedi Milanovića: Volja naroda se ne komentariše nego poštuje

6. January 2020.
Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) i saborski poslanik Milorad Pupovac nije danas želeo da komentariše pobedu Zorana Milanovića na predsedničkim izborima u Hrvatskoj rekavši da se volja naroda ne komentariše, već poštuje.
KONFERENCIJA ZA NOVINARE SRPSKOG NARODNOG VECA
Milorad Pupovac. Foto: BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP

“To je volja većinskog dela birača u Hrvatskoj koja će u političkom životu Hrvatske, političkih stranaka, novoizabranog predsednika i vlade tražiti novi tip političke odgovornosti, političke saradnje i novi tip političke kulture”, rekao je Pupovac uoči Božićnog prijema SNV za televiziju N1.

Na pitanje da li je Milanović dorastao funkciji i da li je dobro što je on izabran, Pupovac je rekao da se “volja naroda ne komentariše nego se poštuje” i da očekuje da se “na osnovu te volje, i volje koju je dobila većina u parlamentu i vladi, stvori taj tip političke saradnje, dijaloga i političke kulture koji Hrvatskoj godinama nedostaje”.

“Svi će biti na kušnji i od svih imamo očekivanja”, rekao je Pupovac.

O evetualnom uspehu saradnje koju je premijer Andrej Plenković nazvao tvrdom kohabitacijom Pupovac je kazao da je svejedno da li će kohabitacija biti tvrda ili meka, laka ili teška ali je naglasio da Hrvatska treba da se okrene sebi.

“Nakon godina nikakve saradnje i nikakvog dijaloga, nakon godina po završetku pregovora s EU, Hrvatska se ponovo nalazi u situaciji da treba biti okrenuta sebi, a da njeni prvi ljudi, ključni politički akteri, treba da pronađu način kako da tu okrenutost pretvore u novo političko stanje u zemlji”, dodao je Pupovac.

Click