Ljimaj: Vladajuća koalicija razgovarala o dijalogu sa Srbijom

24. August 2020.
Lider Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj rekao je danas da se na sastanku lidera vladajuće koalicije sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem razgovaralo o političkim kretanjima u zemlji i dijalogu sa Srbijom.
Beta-4q21eqxagf.640x360_rss.jpg
Foto: Beta

“Premijer nas je obavestio o stanju pandemije kovid-19, paketu ekonomskog oporavka, pripremama za novu školsku godinu. Naravno, jedna od glavnih tema bilo je pitanje dijaloga sa Srbijom”, rekao je Ljimaj novinarima posle sastanka.

Prema njemu kosovska delegacija u dijalogu sa Srbijom treba da bude fokusirana na razgovor radi priznavanja, a ne na tehnički dijalog.

“Postojao je obostrani dogovor da Kosovo učestvuje u dijalogu i potvrdi da je ukidanje poreza i reciprociteta izvršeno radi priznanja. Idemo na dijalog radi priznanja. Postoji zabrinutost da bi dijalog mogao preći u tehnički dijalog. Vreme je za sveobuhvatni dogovor”, kazao je on.

Upitan o uključivanju Demokratske partije Kosova u Vladu, Ljimaj je izjavio da on uvek podržava formiranje široke vlade, dodajući da je vlada na čelu sa premijerom Hotijem stabilna.

“Uvek se zalažem za široku i stabilnu vladu koja preuzima odgovornost za rešavanje pitanja koja su važna za zemlju. Ova vlada ima stabilnost, mi radimo za vladu koja zaista radi i koja zaključuje teme i koje bi zemlji otvorilo drugu perspektivu”, rekao je Ljimaj.

Sastanku su prisustvovali lideri DSK, Alijanse za budućnost Kosova i Socijaldemokratske inicijative, a premijer Hoti i lideri drugih stranaka nisu se obratili medijima.

Click